Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’dan Coinbase’e: Kedi Temalı Meme Coinlerde 10x’i Aşan Yükselişler Var!

Meme coin ilgisi Solana’dan Base ağına kayarken birçok altcoin’de büyük yükselişler yaşandı.

Yatırımcılar, Coinbase’in Ethereum (ETH) katman-2 ağı Base’de meme coin fırsatları arıyor.

Coinbase’in OP Stack üzerine inşa edilen ve geçtiğimiz yılın ortalarında piyasaya sürülen Base, başlangıçta düşük bir talep görmüştü. Ancak son dönemde bu durum büyük ölçüde değişti. Base ağında toplam kilitli varlık değeri (TVL) bu ayın başından itibaren yaklaşık 550 milyon dolar artarak 1 milyar dolara dayandı.

Öte yandan Solana’da bir süredir devam eden meme coin çılgınlığının Base ağına kayması bu aktiviteyi önemli ölçüde etkiledi.

Blockchain verilerine göre son birkaç aydaki 500 bin civarında seyreden günlük ağ aktivitesi üç kat artarak 1,5 milyonun üzerine çıktı.

Solana’dan Base’e

Son dönemde meme coinler için Solana (SOL) ağı yerini Base’e bırakıyor gibi görünüyor. Verilere göre kedi temalı meme coinlerde 10x’i aşan yükselişler yaşandı. Bunların başında toshi (TOSHI) gelirken thank you base god (TYBG), normie (NORMIE) ve brett (BRETT) %1.300’e varan fiyat performansları gösterdi.

Söz konusu meme coinlerin toplam işlem hacmi 1 milyar doları aştı.

Öte yandan Base ağındaki merkeziyetsiz borsa Aerodrome (AREO) ve Seamless (SEAM) gibi projeler de ciddi yükselişler yaşadı. Base, buna paralel olarak günlük 2 milyon dolara yakın işlem ücreti kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!