Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SolidX CEO’su: Goldman Sachs’in Sektöre Aniden Girmeyeceği Belliydi

SolidX Partners’ın CEO’su Daniel H. Gallancy, Goldman Sachs‘in kripto para sektöründeki rolü hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Gallancy’ye göre Goldman Sachs’in bu yıl içerisinde kripto para sektörüne giriş yapmasını beklemek, pek “gerçekçi” bir düşünce değildi.

Geçtiğimiz son birkaç aydır VanEck ile birlikte çalışan ve Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) oluşturmak için uğraşan Gallancy, Bloomberg’e konuştu ve Goldman Sachs, Morgan Stanley gibi şirketler hakkında yorumlar yaptı.

Kripto para piyasasındaki bazı yatırımcılar bu yılın başında Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi kurumsal şirketlerin kripto para piyasasına giriş yapmasını bekliyordu. Gallancy’ye göre ise bu gibi şirketlerden 2018 içerisinde böyle bir hamle beklemek pek gerçekçi değildi. Gallancy’nin yorumlarından bir kesit şu şekilde:

“Piyasadakilerin Goldman’ın ve Goldman’a denk şirketlerin birdenbire Bitcoin ticareti yapmaya başlayacağı gibi gerçek dışı beklentileri vardı.”

Bu Şirketlerin Araştırmaları

Morgan Stanley ve Citigroup gibi şirketlerin bu yıl içerisinde kripto para sektörüne giriş yapmaları bekleniyordu. Ancak en azından kamuya yansıdığı kadarıyla bu şirketler kripto paralarla ilgili çok kapsamlı araştırmalar yapmıyorlar.

Goldman Sachs ise müşterilerine kripto para tabanlı bir hizmet sunma fikrini bir süredir değerlendiriyor. Şirketin bu alanda yaptığı araştırmalar da biliniyor.

Goldman Sachs gibi büyük bir şirketin kripto para sektörüne kesin olarak giriş yapması, sektörün oldukça olumlu yönde etkileyebilir. Ancak yine de ortada böylesi kesin bir adımın olmadığını belirtmek gerekiyor.

SolidX’in CEO’su Daniel Gallancy’ye göre ise ortada böylesi kesin bir adım olmayacağı aslında en başından beri belliydi. Gallancy, bu gibi şirketlerin en azından bu yıl içerisinde sektöre giriş yapmayacaklarını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment