Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son 18 Ayda 3 Milyar Dolarlık Dijital Varlık Çalındı

Siber güvenlik şirketlerinden Fireblocks geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınlayarak 16 milyon dolar değerinde yatırım topladığını açıkladı.

Dijital varlıklarla ilgili çalışmalar yapan bir siber güvenlik şirketi olan Fireblocks geçtiğimiz gün A Serisi yatırımıyla ilgili bir duyuru yayınladı. Kripto para sektöründeki güvenlik sorunlarıyla ilgilenen şirket aralarında Cyberstarts, Teneya Capital, EightRoads, Swisscom Ventures ve MState gibi isimlerin bulunduğu yatırımcılardan toplamda 16 milyon dolar değerinde yatırım aldığını belirtti.

Fireblocks yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin müşterileri arasında büyük çaplı şirketler yer alıyor. Bunlardan bazılarına örnek olarak Galaxy Digital‘ı, tezgah üstü (OTC) ticaret platformlarından Genesis Global Trading’i gösterebiliriz. Şirketin konu hakkındaki duyurusu şu şekilde:

“Fireblocks şu anda 15 farklı dijital para borsasına entegre edilmiş durumdadır. Fireblocks ayrıca halihazırda 180’den fazla kripto parayı, tokenı ve sabitkoini desteklemektedir.”

Şirketin başlıca amaçlarından biri kripto para sektöründeki hack saldırılarının önüne geçmek ve sektörü genel olarak daha güvenli bir hale getirmek. Fireblocks yetkilileri son 18 ay içerisinde çalınan dijital varlıkların toplam değerinin 3 milyar doları aştığını ve bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini söylüyorlar. Şirketin CEO’su Michael Shaulov’un konu hakkındaki yorumu şöyle:

“Blockchain tabanlı varlıkların kendileri gayet güvenliler. Ancak iş bu varlıkları başka bir yere aktarmaya gelince durum değişiyor. Aralarında hedge fonlarının, borsaların ve bankaların da bulunduğu 100’den fazla kurumsal müşteriyle görüştük ve bu aktarım sürecinin çok yüksek bir hata payına sahip olduğunu fark ettik.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment