Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Binance CEO’su CZ’den CFTC Davasına Yönelik Cevap

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e karşı ABD Vadeli İşlemler ve Borsa Komisyonu tarafından açılan davaya karşı Binance CEO’su CZ’den resmi açıklama geldi.

Binance’in resmi blog sayfası üzerinden yapılan açıklamada CEO CZ 4 farklı başlıkta açıklamalarda bulundu.

Uyumluluk

Binance’in uyumluluk konusunda sınıfının en iyisi olduğunu geliştirdiği teknolojiye dayandıran CZ, zorunlu müşterini tanı (KYC) programı ile bu prosedürü uygulayan ilk küresel borsa olduğunu belirtti. Müşterini tanı ve kara para aklama konusunda en yüksek standartlara sahip olduklarını ve bu süreçlerini de devam ettirdiklerini ifade eden CZ, özellikle davada ön planda olan VPN konusunda engellemelerde bulunduklarını belirtti.

Bu konuda son olarak ise “Binance’den daha kapsamlı ve etkili sistem kullanan başka bir şirket yok.” dedi.

İş birliği ve şeffaflık

Binance’in hem ABD’de de hem de dünya çapında düzenleyiciler ve yetkililer ile iş birliği noktasında kendisini adadığını belirten CZ, şu anda aktif olarak bu konuda çalışan 750’den fazla personelinin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca bugüne kadar 55 binden fazla kendilerine yetkililer tarafından gelen talebe işlem uyguladıklarını, 2022’de 125 milyon dolardan fazla ve 2023’de ise 160 milyondan fazla fonun dondurulmasına yardımcı olduklarını söyledi.

“ABD ve dünyadaki düzenleyici kurumlara saygı duymaya ve onlarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz.”

Lisanslar ve izinler

Paylaşılan blog yazısında Binance’in 16 farklı ülkede, dünya çapında en fazla lisansa sahip platform olduğunu ve bu konuda da topluluğu tarafından büyük saygı gördüğü ifade edildi.

Trade/ işlem

CEO, Binance’in hiçbir zaman kar amacı güderek ticaret yapmadığını veya piyasayı manipüle etmediğini belirtirken belli durumlarda alım-satım yaptıklarını söyledi. Söz konusu alım-satım işlemlerinin borsanın tüm varlığının kriptoda bulunmasından kaynaklandığını ve zaman zaman giderlerin karşılanması için kripto ve itibari para birimleri arasında dönüşüm yapılması gerektiğini vurguladı. Bu süreç kapsamında likiditesi az olan işlem çiftleri için likidite sağladıklarını, bunu da kendi çatıları altındaki iştirakler aracılığı ile yaptıklarını belirtti. Lakin bu iştirakleri de yakından izlediklerini ifade etti.

Binance çalışanları konusunda ise 90 gün kuralı uyguluyor. CEO, çalışanların yaptıkları herhangi bir kripto işleminden en az 90 gün sonra tekrar işlem yapmaya izinleri olduklarını açıkladı. Bunun mevcut çalışanların aktif şekilde kripto işlemi yapmasının önüne geçmek için aldıkları bir önlem olduğunu belirten CZ, ayrıca çalışanların vadeli işlem yapmalarının ise yasak olduğunu ifade etti. Herhangi bir projenin duyurusu konusunda bilgi sahibi olan çalışanlar konusunda ise direkt ticaret yasağı olduğunun altını çizdi.

Çalışanlar için geçerli olan politikaları kendisinin de katı bir şekilde uyguladığına vurgu yapan CZ, Binance’in Launchpad, earn, marjin ve vadeli özelliklerini hiç kullanmadığını, zamanını iyi bir şekilde kullanarak büyük çoğunluğunu kullanıcılara daha iyi hizmet veren bir platform oluşturmak için harcadığını söyledi.

Açıklamalarını Binance olarak tüm süreçlere dostane ve çözüm odaklı yaklaştıklarını belirterek sonlandıran CZ, mükemmel olmasalar da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

“Paranın özgürlüğüne giden bu yolculukta işlerin kolay olmasını beklemiyoruz. Zorluklar ise bize geri adım attırmaz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!