Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Günlerin Popüler Altcoin’i İkinci Airdrop Dağıtımı Öncesi Sert Düşüş Yaşıyor!

Kripto para piyasasına tartışmalı airdrop dağıtımıyla giren Ethereum katman-2 çözümü ZKsync (ZK), ikinci airdrop öncesi sert düşüşünü sürdürüyor.

En büyük Ethereum altcoinleri arasında görülen ZKsync (ZK), 17 Haziran’da birçok borsa tarafından listeleme alarak piyasaya sürülmüştü. ZK piyasaya ilk çıktığında market değeri 1 milyar doların üzerinde yer alıyordu.

Tahta açılışında yaşanan artışın ardından ZK’nın piyasa değeri, airdrop alanlar tarafından gelen satışa paralel olarak düşüş yaşadı. Daha sonra Bitcoin’de görülen geri çekilmenin de etkisi ile ZK fiyatı oldukça düşük seviyelere geriledi. 

CoinGecko verilerine göre 0,32 dolar seviyelerini gören ZK, %48 aşağıda 0,166 dolardan işlem görüyor. ZK’nın piyasa değeri ise mevcut durumda 614 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor.

ZK coin lansmanı ağ ilgisini kısa süreli artırdı

ZK token’ın lansman olmasının ardından ağa olan ilgi de artış yaşadı. Airdrop talebinin de etkisiyle lansman günü işlem sayısı son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Söz konusu artış kısa sürerken 17 Haziran’dan sonra aktivite de düşüşler meydana geldi. Benzer bir şekilde aktif adres sayısı da lansman günü zirve yaptıktan sonra yarı yarıya azaldı.

ZKsync: 2. bir airdrop geliyor

ZK’nın airdrop’unu düzenleyen arkasındaki ZK Nation, ikinci ZK token airdrop dağıtımının başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Protokol Guild üyesiyseniz, harici bir projeye katkıda bulunan biriyseniz veya bir ZKsync ekosistem projesi tarafından aday gösterildiyseniz, hemen uygunluğunuzu kontrol edebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!