Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sosyal Medya Devi Facebook İki Coinbase Yetkilisini Ekibine Kattı!

Sosyal medya devi Facebook, iki eski Coinbase çalışanını kendi uyum ekibine kattığını açıkladı.

Eski Coinbase çalışanı ve yöneticisi Jeff Cartwright sosyal medya devine politika ve uyum müdürü olarak katılırken, Mikheil Moucharrafie ise uyumdan sorumlu yöneticisi olarak giriş yaptı. İki eski Coinbase çalışanı Menlo Park merkezli şirkete bu ayın başlarında başlamış olsa da, rollerinin tam olarak neyi kapsayacağı ve sorumlulukları belirtilmedi.

Cartwright, Coinbase içerisinde kazandığı beş yıllık tecrübesi ile blockchain konusunda uzmanlardan birisi olarak tanınmakta. Kendisi Coinbase kripto para borsasına 2014 yılının başlarında uyumdan sorumlu yönetici olarak giriş yaptı ve içsel denetim biriminin başkanı olana kadar yükselmeyi sürdürdü. Cartwright daha sonra şirketin risk departmanı yöneticiliğine kadar yükseldi ve ayrılışına kadar burada görev aldı.

Moucharrafie ise kripto para borsasındaki kariyerine 2015 yılında destek analisti olarak başladı ve daha sonra AML/BSA araştırmacısı olarak yoluna devam edip, 2017 yılında uyumdan sorumlu yönetici rolüne kadar yükseldi.

Facebook yaklaşık bir buçuk senedir kendi kripto para birimi projesi ile anılsa ve projenin isim haklarını satın almış olsa bile, henüz resmi hiçbir açıklamada bulunmadı ve projeyi sır gibi saklamayı sürdürüyor. Facebook’un kripto para sektörüne girmesi piyasayı ciddi anlamda etkisi altına alıp yeni bir boğa sezonunu başlatabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment