Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sosyal Medya Odaklı Altcoin Projesinden Şok Karar: Token Fiyatı Sıfıra Koşuyor!

Merkeziyetsiz sosyal medya platformu Friend.Tech (FRIEND), aldığı kararla yatırımcılarını hüsrana uğrattı.

Web3 dünyasının sosyal ağı Friend.Tech, geçen yıl sergilediği dikkat çekici performansın ardından kapanma kararı aldı. Kararın ardında, geliştirici ekibinin akıllı sözleşmeler üzerindeki kontrolünü bırakması gibi şaşırtıcı bir sebep yer aldı.

Platform başlangıçta büyük bir ilgi görmesine rağmen beklenenden düşük etki yaratan airdrop ve V2 sürümünün lansmanı, aynı heyecanı yakalayamadı.

Kullanıcıların etkili kişilerin içeriklerine erişim sağlamak için ‘anahtarlar’ aldığı Friend.Tech, başarılı bir lansmandan sadece bir yıl sonra etkinliğini büyük ölçüde yitirdi.

Friend.Tech’in geri dönüşü mümkün görünmüyor

Platformun geliştirici ekibi, 8 Eylül sabahı erken saatlerde akıllı sözleşmelerde bir işlem gerçekleştirerek kontrolü Ethereum’un null adresine devretti.

Bu işlemle birlikte mevcut sistem kilitlendi ve bundan sonra herhangi bir değişiklik yapılması imkansız hale geldi. Ekibin X platformunda yaptığı açıklamada, “Akıllı sözleşmelerden veya web sitesinden gelen herhangi bir ücret artık Friend.Tech geliştirici ekibine gitmemektedir” ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz yıl Coinbase’in desteklediği Layer 2 ağı Base üzerinde başlatılan Friend.Tech, kısa sürede kripto dünyasında büyük yankı uyandırdı.

15 Eylül 2023 itibarıyla protokolün günlük kazançları Ethereum’un gelirlerini bile geride bırakmış, platformun anonim kurucusu Racer’ın içeriklerine erişim sağlayan en değerli anahtar ise 8,9 ETH karşılığında 14.500 dolara satılmıştı.

Bu dönemde kripto yatırım firması Paradigm’den tohum yatırım alan platformun, ne kadar fon topladığı ise açıklanmamıştı.

Ancak ilk yükselişin ardından, geliştirici ekibin yaklaşık 20 milyon dolarlık gelir elde etmesine rağmen, platformun ticaret hacminde düşüş yaşandı. The Block’un verilerine göre, platform işlem faaliyetlerini sürdürmekte zorlandı.

Friend.Tech fiyatı çakıldı

Ekibin kararının ardından FRIEND fiyatı kaçınılmaz olarak kötü etkilendi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %22 düşüş yaşayan FRIEND, yazım esnasında 0,0616 dolardan işlem görüyor.

Birçok FRIEND balinası yaşanan son düşüşle birlikte milyonlarca dolar değerinde zarara uğradı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!