Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SpaceX DOGE-1 Göreviyle DOGE’u Ay’a Gönderiyor

Elon Musk yönetimindeki SpaceX, 2022’nin ilk çeyreği için DOGE-1 adlı Ay görevinin duyurusunu yaptı. Şirket, projenin maliyetlerini karşılamak için DOGE ile ödeme alıyor.

Geometric Energy Corporation, pazar günü yayımladığı basın duyurusunda DOGE-1 Mission to the Moon adlı ay görevinin tanıtımını yaptı. CNBC’nin haberine göre SpaceX yetkilileri, Ay görevinin doğruluğunu teyit etti.

DOGE uzay sektöründe kabul görmeye başladı

Geometric Energy Corporation’ın açıklamasına göre SpaceX’in Falcon 9 roketi, DOGE-1 görevi kapsamında 40 kilogramlık küp uydu taşıyacak.

Küp uyduda yer alan sensör ve kameralar sayesinde Ay’dan veri toplanacağı belirtildi. Geometric Energy CEO’su Samuel Reid, ödemesi Dogecoin ile yapılan proje için şunları söyledi:

“Geometric ve SpaceX, bu büyüklükteki bir işlemde DOGE’u kullanarak onun uzay sektöründe bir hesap birimi olarak kullanılabileceğini göstermiş oldu.

Bu Ay görevi, kripto paranın Dünya yörüngesinin ötesinde kullanılabilirliğini gösterecek ve gezegenlerarası ticaretin temellerini atacak.”

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 1 Nisan’da bir tweet paylaşıp, “SpaceX, kelimenin tam anlamıyla Dogecoin’i, kelimenin tam anlamıyla Ay’a götürecek.” açıklamasında bulunmuştu.

elon-musk-dogecoin-doge-spacex-tweet

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!