Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Square’in Yeni PoS Cihazı Bitcoin Ödemesi İçin Mi Tasarlandı?

Twitter CEO’su Jack Dorsey‘in bir diğer firması olan Square, geçtiğimiz günlerde kripto para dünyası için bir hareketliliğe neden oldu. Temel olarak tüketici ve mağaza ödeme ağları üzerine odaklanan Square Inc., 19 Ekim tarihinde yeni PoS cihazını tanıttı.

Bitcoin PoS Cihazı

Nerdist kaynağı ile yapılan bir röportaj sonrası sosyal medyada paylaşılan yeni PoS cihazı, kart ödemelerini kabul etmek isteyen mağaza sahipleri için tek bir cihaz olarak öne çıkmakta. Square  Ekim ayında iki yüksek profilli istifa sonrası hisselerinde %25 oranında düşüş yaşamıştı ve bu PoS cihazı tam da lazım olan bir zamanda piyasaya sürüldü.

Cihazın kripto para dünyasında  heyecana yol açması ve Bitcoin ödemeleri ile ilişkilendirilmesinin temel nedeni, geçtiğimiz Ağustos ayında Square’in kripto para ödemeleri kabul etmek için yaptığı bir patent başvurusu oldu.

Square daha önce de kendi ürün tabanı için Bitcoin işlemlerini sistemine entegre etmişti. Geçtiğimiz yılın sonlarında boğa zamanlarında yapılan bu entegrasyon sayesinde platformun uygulamasında kripto para birimleri ile değişik özellikler satın alınabilmekte. Söz konusu gelişme Square’in mali tablosuna anında etki etmiş ve firma çok kazançlı bir 2017 yılına imza atmıştı.

Hem Twitter hem Square CEO’su Jack Dorsey’in bir firmasında kripto paralara dost yaklaşımı savunurken, bir diğer platformu Twitter’da bunun tam tersini yapması ise hala bazı kripto para topluluk üyeleri tarafından eleştiri almakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment