Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stabil Koin Furyası Bitmiyor – Yeni Proje CarbonUSD Duyuruldu!

Özellikle içinde bulunduğumuz hafta, neredeyse hiçbir haftada olmayacak kadar çok stabil koin ‘doğumuna’ tanıklık etti. 10 Eylül pazartesi günü Paxos ve Gemini firmaları, kendi stabil koin projeleri için onay aldıktan sonra, şimdi de Carbon, CarbonUSD isimli stabil koin projesini piyasaya sürüyor.

Diğer iki projede olduğu gibi CarbonUSD de Ethereum tabanlı bir kripto para birimi olarak piyasaya çıkıyor. Çarşamba gününden itibaren, yeni ”uyumlu, sabit fiyatlı” koin, kurumsal yatırımcılar, hedge fonları, traderlar ve borsalar için kullanıma sunuldu. Carbon platformu yetkilileri tarafından yapılan resmi basın açıklamasında, firmanın şu sıralar ”aktif bir şekilde” CarbonUSD’nin borsalar tarafından listelenmesi  için uğraştığı vurgulandı.

CarbonUSD bireysel yatırımcılar için Gemini dollar ve Paxos Standard stabil koinlerinden bir hafta daha geç piyasaya sürülecek olsa da, ekip CarboUSD’nin sahip olduğu eşsiz algoritmik modelin, eninde sonunda onu rakiplerinin ürünlerinden ayıracağını düşünmekte.

Carbon kurucu ortağı Miles Albert‘in yaptığı açıklamaya göre, eğer CarbonUSD 1 milyar dolarlık piyasa hacmine ulaşırsa, firma stabil koin için hybrid bir algoritmik modele geçiş yapacak.

”Biz şimdiden algoritmik ölçeklenme modelimizi geliştirdik ve modelimizin  buna olan tepkisini ölçmek için, yeni yöntemin simülasyonlarını bile yaptık.”

Bugün içerisinde, Berkeley Üniversitesinden profesör Barry Eichengreen, The Guardian kaynağına yazdığı bir makalede, Tether gibi stabil koinlerin ne kadar stabil olsalar da, yine ciddi sıkıntılar barındırdığını ifade etmiş ve stabil koinleri sert bir dille eleştirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment