Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stabil Koin Projesi Basis, Kötü Haberi Verdi ve Yatırımcıların Paralarını İade Etmeye Başlayacak

Stabil koinler son dönemin belki de en popüler kripto para birimi çeşitlerinden birisi haline geldi. Tether‘in sallantılı tahtı ve birbiri ardına gelen ‘şüpheli’ olaylardan sonra, kurumsal kripto para firmaları tarafından piyasaya sürülen TUSD, Pax, GUSD, USDC gibi stabil koinler, piyasaya çıktıkları günden bu yana stabil bir yükseliş göstermeye devam ediyorlar.

Stabil koin alanında belirli bir tanınmışlığa sahip olan Basis projesi ise, ne yazık ki aynı tipten bir yükselişi yakalayamayanlar arasında yer alıyor. Basis, kapanışını ilan etti ve topladığı yatırımların büyük bir kısmını da iade edeceğini duyurdu. Firma fonlamada 133 milyon dolara yakın bir miktar toplamış ve kendi ‘algoritmik’ stabil koin’ini piyasaya sürerken regülatörlerle anlaşma sağlayamamıştı. Stabil koin projesine fon sağlayanların arasında Bain Capital Ventures, GV, Andreessen Horowitz, Lightspeed Ventures ve bir kaç başka firma daha vardı.

Basis projesine karşı hangi regülatörün baskı kurduğu veya regülatörlerin Basis ile neden problem yaşadığının tam nedeni bilinmiyor. Basis tarafından yapılan açıklamaya göre fonlar yakın bir zamanda ödenmeye başlayacak. Ayı piyasası 2018 yılında sadece kripto para birimlerini değil, değeri itibari paralara endeksli olan stabil koinleri bile paramparça etti ve zaman zaman bunlardan bir çoğu 1 doların veya endeksli olduğu para biriminin altına geriledi.

Bunun yanı sıra XBTO Group CEO’su Philippe Bekhazi gibi bir çok uzman, 2019 yılının aslında stabil koinlerin yılı olacağını düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment