Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Staples Center’ın İsmi Crypto.com Arena Olarak Değişiyor

Dünyanın en popüler spor arenalarından biri olan Staples Center, tarihinde ilk kez isim değişikliğine giderek ismini Crypto.com Arena olarak değiştiriyor.

Lakers, Clippers, Kings ve Sparks kulüplerine ev sahipliği yapan Staples Center; Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com ile yapılan anlaşma kapsamında 20 yıl boyuncaCrypto.com Arena olarak anılacak.

Konu hakkında bilgi sahibi kişilere dayandırılan bilgilere göre Crypto.com, arenanın isim hakkını alabilmek için 700 milyon dolardan fazla ödeme yaptı. Crypto.com’un CEO’su Kris Marszalek, ödemenin kripto parayla değil itibari parayla yapıldığını belirtti.

Arenanın yeni logosu 25 Aralık’ta, Lakers ile Brooklyn Nets arasında düzenlenecek Noel maçı sırasında tanıtılacak. Arenadaki fiziki değişikliklerin Haziran 2022’de yapılması bekleniyor.

Arenanın isim hakkını 1999’daki açılış gününden beri elinde tutan Massachusetts merkezli Staples, bu hakkı 2009 yılında yapılan bir anlaşma karşılığında süresiz olarak satın almış, arenanın sahibi AEG ise 2019 yılında bu hakları geri satın almıştı.

2016’da kurulan ve günlük işlem hacmi bakımından en büyük on borsadan biri olan Crypto.com, yapılan anlaşma kapsamında Los Angeles Lakers’ın ve LA Kings’in de resmi partneri olacak.


Görsel: Staples Center, David Vives, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!