Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stephen Innes: Kripto Paraların Maskaralığı, Lale Çılgınlığını Geçti

Bitcoin ve kripto para piyasası geçtiğimiz hafta sonu içerisinde küçük çaplı yükseliş elde etmiş olsa da, basın saatine göre bütün kripto para birimleri tekrardan düşüşe geçti. Bitcoin geçtiğimiz hafta içerisinde ‘daha fazla düşmez herhalde’ denilmesine rağmen, yılın yeni en düşük seviyesini keşfetti. İnsanlar son noktaya gelindiği kanısında olsa da, bir kaç analist durumun bitmekten çok uzak olduğunu ve bizleri uzun bir ayı piyasasının beklediği kanısında.

Oanda bünyesinde Asya Pasifik trading sorumlusu olarak çalışan Stephen Innes, MarketWatch kaynağına verdiği demeçte mevcut piyasa şartları için oldukça iç karartan yorumlarda bulundu ve Bitcoin’in kullanım konusunda yaşadığı eksikliğin, bunun sebeplerinden birisi olduğunu ifade etti:

”Bitcoin, lale soğanı çılgınlığının maskaralığının da çok ötesine gitti. Bu yıl kripto para birimleri için tam anlamıyla bir felaket oldu ve mevcut ayı piyasası herhangi bir sebep veya temel olmadan kötüden daha da kötüye gidebilir.”

Bitwise bünyesinde araştırma bölümü başkanı olarak görev alan Matt Hougan ise, ICE, Fidelity ve Yale ile Stanford gibi devasa kurumların piyasaya girişinin, düzenlenmiş kripto para yatırım fonlarına oldukça fazla yatırımcı çektiği görüşünde:

”Bakkt Bitcoin vadeli işlemler borsası, Fidelity Digital Asssets platformunun piyasaya çıkması ve Yale ile Stanford Üniversitelerinin kripto para sektörüne girişi gibi ufukta yer alan önemli olumlu gelişmeler sayesinde, yüksek kaliteye sahip Bitcoin ve Ether fonları konusunda ciddi bir ilgi artışı gözlemledik.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment