Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

StepN’in Yeni Rakibi Yükselişe Geçti: Walken (WLKN) nedir? Nasıl oynanır? Nasıl para kazanılır?

StepN’in (GMT) rakibi move-to-earn (M2E) uygulaması Walken’ın yerel tokenı WLKN, %20 yükseliş yaşadı. Peki nedir bu Walken?

Solana (SOL) tabanlı bir hareket et ve kazan oyunu olan Walken’ın yerel token’ı WLKN, son 24 saatlik periyotta %20’den fazla değer kazandı. Ayı piyasasında kripto para yatırımcılarının gözdesi olan uygulama, geçtiğimiz günlerde 2 milyon kullanıcıya ulaşarak kendi rekorunu kırdı.

Ağustos ayında 1 milyon kullanıcıya ulaşmalarının ardından Walken, yalnızca 3 ay gibi bir süre de 1 milyon kullanıcı daha kazandı. Uygulamanın açık beta sürümünü duyurmasından sadece 5 ay geçmiş olmasına rağmen kullanıcı sayısı 2 milyona ulaştı. 

Şirketin asıl amacının para kazandırmak ve kazanmaktan çok “sağlıklı bir yaşam” tarzının teşvik edilmesinin kolaylaştırılması olduğu söyleniyor. Walken ekibi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ayı piyasası koşullarına rağmen çalışmalarını sürdüreceğini ve uygulamayı geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

Walken (WLKN) Nedir? Nasıl Para Kazanılır? Walken’a Para Yatırmak Gerekiyor Mu?

Solana tabanlı M2E oyunu Walken’a, StepN’in aksine para yatırmadan başlanabiliyor ve direkt para kazanılabiliyor. Ayrıca referans koduyla kayıt olan kullanıcılar ekstra ödüllerle oyuna başlayabiliyor.

Oyunun içeresinde GEM, WLKN ve Mysberries olmak üzere 3 farklı birim bulunuyor. GEM, yürüdükçe elde edilebiliyorken sahip olduğunuz NFT’lere seviye atlatmak için kullanılıyor. 1000 adımda 1 GEM kazandığınız modelde, oyunun başlangıçta “CAThletes” adı verdiği karakterin gücünü artırabiliyorsunuz.

WLKN ise birçok borsada listeli ve oyunun yerel token’ı olarak yer alıyor. WLKN ile oyun içerisindeki pazar yerinden alış-veriş yapılabiliyor, yeni NFT ve kullandığınız NFT’lerin gücünü artırmak için eşyalar satın alabiliyorsunuz. 20 WLKN’a ulaştığınızda cüzdanınıza bu miktarı çekebiliyorsunuz.

Mysberries ise halihazırda sahip olduğunuz NFT’lerin istatistiklerini artırmaya yarıyor.

Uygulamada bir de Solana cüzdanı bulunuyor. Solana cüzdanına aktardığınız SOL ile pazar yerinden alış-veriş yaparak kullandığınız NFT’yi geliştirebiliyor, yeni NFT satın alabiliyorsunuz.

Oyunun içerisinde istatistik, yarışma, pazar yeri ve biriktirdiğiniz NFT’leri gösteren yerler bulunuyor. Statistic bölümünde kazandığınız GEM’leri, yürüdüğünüz mesafeyi ve attığınız adımları görebiliyorsunuz. Yarışma bölümünde ise kazanabileceğiniz WLKN miktarına göre ligler bulunuyor. Oyuna başladığınız andan itibaren 1. ligde yarışabilecek ve ödüller kazanabilecekken seviye yükseldikçe daha fazla WLKN kazanabileceğiniz ligler açılıyor.

Oyundaki karaktere göre enerji miktarı bulunuyor. İlk verilen NFT’de yalnızca 3 enerji birikebiliyorken daha “nadir” NFT’lerde bu fazlalaşabiliyor. Ayrıca 2 saatte 1 enerji doluyor.

  • Walken’a kaydolurken 10 bin adım atmış kadar gem, 5 WLKN token ve ekstra ödüllerden faydalanmak için bu referans kodunu girebilirsiniz: ZZELBXU
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!