Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sular Durulmuyor! Coinbase’in Üst Düzey Yetkilisi İstifa Etti

Kullanıcı sayısı bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan ABD menşeli Coinbase‘de sular adeta durulmuyor. Bir iyi bir kötü haberle karşımıza çıkmaya devam eden Coinbase içerisindeki işten çıkartılma dedikodularına, yeni bir istifa haberi eklendi. Coindesk kaynağının aktardığı habere göre, ABD’li borsanın kripto para trading işlemlerinden sorumlu en üst düzey yetkilisi Hunter Merghart, altı ay aynı görevde çalıştıktan sonra istifa dilekçesini üst mercilere aktarmış.

Şirketten ayrılma kararını geçtiğimiz hafta verdiği öğrenilen Merghart, konuya yakın insanların aktardığı bilgilere göre şu an başka fırsatları değerlendirmekte. Coinbase firması ise Coindesk kaynağı tarafından konu ile ilgili sorulan sorulara cevap vermemeyi tercih etmiş.

Kendisini işe alan yönetici Alan White da, bu ayın başlarında Coinbase’i terk eden isimlerden birisi olmuştu. Adam White bir kripto para firmasından istifa etse de, çok kısa bir sürede başka bir kripto para firması olan Bakkt‘a COO olarak geçiş yaptı. Bakkt projesi özellikle son dönemde yaptığı duyurular ve dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından olan NYSE‘nin sahibi Intercontinental Exchange gibi dev bir kurum tarafından yapılması nedeniyle çok fazla ilgi çekmekte.

Coindesk’in aktardığı bilgilere göre Merghart’ın firmadan ayrılma nedeni ise, kurumsal bir işletme kurma yönündeki yol haritası açısından kendisine yeteri kadar kaynak veya bilgi aktarılmaması konusunda yaşadığı hayal kırıklığı. Coinbase bu ayın başlarında kurumsal yatırımcılara yönelik olan endeks fonunu da kapatma kararı almış ve bir kaç çalışanını işten çıkarmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment