Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SWIFT, Önümüzdeki Yıl Tokenization ile İlgili Test Çalışması Yapacak

Dünya genelindeki bankalar arasında elektronik fon transferi sağlayan SWIFT, tokenization yoluyla token haline getirilmiş enstrümanlarla yapılan işlemlerde ne gibi bir rol oynayabileceğini görmek için test çalışması yapacak.

Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication’ın kısa adı olan SWIFT; tokenlaştırılmış varlıklar için farklı sistemler arasında gerçekleşen ihraç, teslim karşılığı ödeme ve bozum işlemleriyle ilgili incelemeler yapacak.

2022’nin ilk çeyreğinde başlaması beklenen test çalışmalarında hem kabul görmüş ödeme yöntemleri hem de bazı yeni dijital merkez bankası parası (CBDC) sistemleri kullanılacak.

Clearstream, Northern Trust, SETL ve daha farklı katılımcıların iş birliğiyle gerçekleşecek test çalışmalarında, SWIFT’in birden çok tokenization platformu arasında ne gibi bir aracı rolü üstlenebileceği araştırılacak.

Tokenization; pay senetlerinin, tahvillerin, bunlara ek olarak emtia, mülk, sanat eseri gibi likit olmayan varlıkların token haline getirilerek, yatırıma açılmasını sağlıyor.

Dünya genelindeki bankalarla birlikte çalışan SWIFT’in kurduğu ağ, toplamda 200’ü aşkın ülkedeki 11 bin kuruma uzanıyor.

SWIFT yönetimi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kripto paralar için saklama hizmeti vermek veya tokenlaştırılmış varlıkların mutabakatını sağlamak gibi bir planlarının olmadığını, test çalışmalarının yalnızca farklı platformları birbirine bağlamak amacıyla yapılacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!