Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SwissOne: Bitcoin, Altcoinleri Baskılamaya Devam Edecek mi? Fed’e Dikkat

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim döngüsü, Bitcoin’in (BTC) piyasa hakimiyet oranında süregelen artış trendini durdurabilir ve bu durum, kripto piyasasında daha geniş çaplı kazançlar getirebilir. Kripto varlık yöneticisi SwissOne Capital’e göre Fed’in faiz indirimleriyle BTC’nin hakimiyet oranındaki yükseliş sınırlanabilir.

BTC’nin piyasa hakimiyet oranı, son iki yılda yüzde 38’den yüzde 58’e yükseldi. Bu durum, BTC’nin daha geniş piyasa ile karşılaştırıldığında daha hızlı kazanç elde ettiğini ve toplam dijital varlık piyasasının değerini 2 trilyon doların üzerine çıkardığını gösteriyor.

SwissOne Capital, faiz oranlarının düşmesiyle birlikte BTC’nin hakimiyet oranında daha fazla yükselme potansiyelinin sınırlı olduğunu belirtiyor. SwissOne Capital, Bitcoin hakimiyet oranının, Fed’in politika faiz oranlarıyla pozitif bir korelasyon gösterdiğini ve önceki faiz indirim döngülerinde bu oranın düştüğünü hatırlattı.

Özellikle 2019’un ikinci yarısında başlayan faiz indirim döngüsüyle Bitcoin’in hakimiyet oranı yüzde 70’in üzerinde zirve yaptıktan sonra düşüşe geçti. 2021’in sonunda bu oran, merkez bankaları ve hükümetlerin koronavirüsün etkilerine karşı koymak için finansal sisteme trilyonlarca dolar enjekte etmesiyle neredeyse yüzde 40’a kadar geriledi. Bu süreç, Bitcoin dışındaki altcoinlerde büyük bir risk iştahı yarattı ve alternatif kripto paralara olan ilgiyi artırdı.

SwissOne Capital, bu döngünün tekrar edeceğini öne sürerek, ABD’nin faiz indirim döngüsünün başlamasıyla BTC’nin hakimiyet oranında daha fazla yukarı yönlü bir hareketin olasılığının azaldığını belirtiyor.

Stablecoinler ön planda

2015’ten bu yana Bitcoin’in hakimiyet oranı, daha geniş piyasanın büyümesini yansıtan daha düşük zirveler üretiyor. Son iki yılda yaşanan etkileyici artışa rağmen bu oran, hala önceki yüzde 73’lük zirvenin oldukça altında kalıyor.

Bunun muhtemel nedeni, stablecoinlerdeki büyüme olarak gösteriliyor. Stablecoinlerin piyasa değeri rekor seviyede 172 milyar dolara ulaştı ve bu, toplam piyasa değerinin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor.

SwissOne Capital, stablecoin piyasasının bu büyüklüğünün, Bitcoin’in hakimiyet oranının mevcut seviyelerde ya da en fazla yüzde 60’a kadar çıkabileceğini ve ardından büyük bir düşüş trendine girebileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!