Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Takasbank Açıkladı: Türkiye’nin İlk Finansal Blockchain Ağı Artık Aktif!

Borsa İstanbul’a bağlı bir kurum olan Takasbank, geçtiğimiz günlerde BiGA dijital altın projesi ile beraber gündeme gelmişti.

Gram altını blockchain ağı üzerinden dijital bir şekilde aktarmayı hedefleyen proje sonunda önemli bir adım attı ve blockchain ağını hayata geçirdi. Takasbank tarafından yapılan basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Bu çerçevede; blokzincir teknolojisi üzerine yapılan çalışmaların ilk ürünü olarak;  dayanağı fiziksel altın olan ve dijital bir varlığa çevrilebilen altının blokzincir teknolojisi ile zaman kısıtı olmaksızın kişiden kişiye transferine imkan tanıyan  ve marka adı “BiGA Dijital Altın” olan Projemizin uygulamaya geçişini duyurmanın ve Borsa İstanbul Grubunun bir üyesi olarak, Ülkemiz ekonomisine yerli ve milli bir uygulamanın daha eklenmesinin haklı gururunu ve sevincini  yaşıyoruz.”

Önemli Türk Bankaları Katılıyor!

Fiziksel altına dayalı olan dijital altın eşler arası bir şekilde blockchain üzerinden gönderilebilecek. Projeye şu an için Ziraat Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası‘nın katıldığı belirtildi. Türkiye’nin finansal alandaki bilinen ilk blockchain ağı olan bu girişim, kesinlikle önemli bir kilometre taşı olarak yerini aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment