Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tanzanya Merkez Bankası, Kripto Paraya Alternatif Olarak Dijital Paraya Yöneliyor

Tanzanya’daki yetkililer, gitgide artan kripto para kullanımı ile mücadele edebilmek için resmi bir dijital para çıkarmayı düşünüyorlar.

Tanzanya Merkez Bankası Başkanı Florens Luoga, bugün yaptığı açıklamalarda dijital merkez bankası paralarını (CBDC) kripto paralara alternatif olarak gördüklerini söyledi.

Bloomberg’in aktarımına göre Luoga, “Kripto para spekülatörlerinden etkilenen çok fazla insan var ve buna alternatif olarak, dijital bir merkez bankası parası geliştirmemiz büyük önem taşıyor.” dedi.

Afrika’da ödeme işlemleri için dijital para kullanmaya başlayan ilk ülke, geçtiğimiz ekim ayı itibarıyla Nijerya olmuştu. Tanzanya Merkez Bankası Başkanı, buna benzer bir CBDC geliştirebileceklerinden bahsetti.

Luoga ayrıca Tanzanya Merkez Bankası olarak, aralarında Nijerya’nın da bulunduğu ve CBDC konusunda tecrübesi bulunan bir grup ülkeye temsilciler gönderdiklerini belirtti. Luoga, Tanzanya’nın kendi dijital parasını ne zaman geliştireceği ile ilgili bilgi vermedi.

“Dijital merkez bankası paralarını görmezden gelemeyiz.” diyen Luoga, “Dünyanın neredeyse neresine bakılırsa bakılsın, merkez bankası başkanları bunun nasıl geliştirilebileceği ile ilgili eğitim alıyor, görüşmeler yapıyor.” diye ekledi.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından yapılan yakın zamanlı bir çalışma da her on merkez bankasından dokuzunun dijital paralar ile ilgili araştırma yaptığını göstermişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!