Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarihte İlk: Bitcoin (BTC) Üst Üste 7 Haftayı Kayıpla Kapattı

Bitcoin (BTC) tarihinde ilk defa üst üste 7 haftayı kayıpla kapattı. Uzmanlar düşüşün devam edebileceğini düşünüyor.

Kasım 2021 tarihinde ulaştığı tüm zamanların en yüksek değeri (ATH) olan 69.044 dolar seviyesinin ardından 33.000 dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, mart ayında 48.234 dolara gerçekleştirdiği bir düzeltme sonrasında tarihte ilk kez üst üste 7 haftayı kayıpla kapattı.

YahooFinance‘e yaptığı bir açıklamada yukarı yönlü hareketlerde hala satış baskısının devam ettiğini dile getiren FxPro analisti Alex Kuptsikevich, aşağı yönlü hareketin yanı sıra ABD’nin para politikası ve faiz artırımı konusundaki katı tutumu ortasında olumlu bir görünüm olmadığını ve Bitcoin’in 19.000 dolar seviyelerine kadar gerileyebileceğini söyledi: “Ayıların önümüzdeki hafta satışlarını azaltmasını beklemiyoruz. Bize göre Bitcoin 2018 yılının zirve noktası olan 19.600 dolar seviyelerine gerileyene kadar geri dönüş gelmeyebilir.”

Nunya Bizniz adlı Twitter kullanıcısı ise paylaştığı bir grafikte Bitcoin’in halving’lerden sonra ulaştığı ATH seviyesinden ortalama %50 düşüş yaşadığına dikkat çekti. Aynı grafik üzerinde Bitcoin’in her halving sonrasında ise bu düşüşe rağmen tekrar ATH yaptığı görülüyor.

Resim

Bitcoin halving’i 4 yılda bir gerçekleşirken bir sonraki halving 2024 yılında gerçekleşecek ve 2020 yılında gerçekleşen halving’den itibaren içinde bulunduğumuz halving sürecinin yarısından fazlası tamamlandı.

CoinGecko verilerine göre bu 7 haftalık süreç içerisinde yaklaşık %37 değer kaybeden Bitcoin (BTC), haberin kaleme alındığı sıralarda 30.502 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!