Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland, Bankalara Kripto Para Aktivitesi İçin İzin Verdi Ancak Belirli Şartlarda

Tayland hükümeti, bankalara kripto para aktiviteleri ile ilgili bir yol haritası çizdi. Buna göre, bankalar direkt olarak kripto para ticareti yapamayacak ancak; bunu lisanslı aracılar vasıtası ile kripto para ticareti yapabilecekler.

Tayland Merkez Bankası’nın belirlediği kurallara göre aracılar, diğer sigorta firmaları ve faktöring şirketleri gibi kurumlar sayesinde ticari bankalar kripto para alakalı işlemler yapabilecekler. Bu bahsedilen türev ve aracı kurumlar, aynı zamanda kripto para arzı yapabilecek ancak bunu yapabilmek için de düzenleyici kurumun iznine ihtiyaç duyacaklar.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun da katkıda bulunacağı bu yeni dönemde, kripto para arzı yapmak isteyen her şirket hem Merkez Bankası hem de Tayland’ın SEC’inden birlikte izin almak durumunda. Kripto para arzı yapılmasının da belirli amaçları var ki bunların başında da müşteri deneyimini ve memnuniyetini arttırmak geliyor.

Diğer birçok ülke gibi, Tayland’da da kripto paralar ile ilişkiler limoni. Merkez Bankası’nın uyguladığı kuralların ardından, Mayıs ayında hükümet ICO’lar ve kripto paralar ile ilgili yeni bir metin hazırlamış ve düzenleme süreçlerinin oldukça yakın olduğunu belirtmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment