Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland İçerisindeki Kripto Para Borsası, SEC Kararına Rağmen Açık Kalmaya Kararlı!

Kripto Para Borsası SEC’e Kafa Tutuyor

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı bir duyuru ile yapılan en son kripto para başvurunun Maliye Bakanlığı tarafından reddedildiğini aktardı. Maliye Bakanlığı, SEC’in danışmanlığı ile birlikte aldığı kararda, Coin Asset Co. Ltd., firmasının başvurusunu reddetti.

Şirketin başvurusu değerlendirme sürecindeyken, borsaya Tayland içerisinde geçici olarak hizmet verme izni verilse de, reddedilen borsaya daha sonra 21 Ocak tarihine kadar işlemlerini sonlandırması gerektiği bildirildi. SEC, kripto para borsasının CEO’su Sivanus Yamdee’ye aktardığı bildiride, borsanın tekrar başvuru yapabilmesi için geçmesi gereken minimum sürenin dört ay olduğunu belirtse de, Yamdee şirketinin Cuma günü SEC ile buluşacağını ve kripto para işletmeleri hakkında konuşacağını belirtti.

Bangkok Post haber kaynağına göre CEO konu hakkında şunları ifade etti:

 

”Biz dijital varlık borsamızı çalışıyor durumda tutabilecek yollar arayışındayız. Bu kadar uzun süreli bir başvuru öncesi bekleme süresini kaldıramayız. İş döngüsü şu sıralar yükselişte ve günlük işlemleri yapabilmek için belirli masraflar var. Müşterilerin sadakatini tutabilmek kolay değildir.”

 

Yaklaşık 10.000 müşteriye sahip olan borsanın 24 saatlik ticari hacmi yaklaşık olarak 2.87 milyon dolar civarında. Borsa geçtiğimiz Ağustos ayında kendi kripto para ATM cihazlarını bile piyasaya sürmüş ve yan kuruluşu tarafından ülkenin ilk ICO projesi Jfin Coin’i başlatmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment