Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland SEC’ten Kripto Para Borsalarında Dolandırıcılık İddiası: Sahte Hacim Yarattılar

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yapay hacim yaratarak kullanıcıları yanılttığı suçlamasıyla 2 kripto borsasına ve 5 kişiye toplamda 954 bin dolar ceza verdi.

Tayland SEC’in 27 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı açıklamada, ülkenin yerel borsalarından Bitkub ve Satang’a sahte işlemlerle yapay hacim oluşturmak suçundan ceza verildi. Ayrıca borsalarda görev alan 5 kişinin suçla ilişikli olduğu tespit edilerek haklarında para cezası ve finansal sektörlerden süreli men talep edildi.

Resmi açıklamalara göre, Bangkok merkezli yerel borsa Bitkub’a ve burada görev alan iki kişiye “wash trading” suçlaması nedeniyle toplamda 636 bin dolar para cezası verildi. Bangkok’ta bulunan bir diğer kripto para borsası olan Satang Corp ile ilgili davada ise LLC Fair Expo ve Mikalai Zahorski’ye 318 bin dolar ceza verildi.

Tayland SEC 30 Haziran tarihinde Mikalai Zahorski’yi aynı nedenden suçlu bulmuş, yaklaşık 157 bin dolar para cezası, 6 ay vadeli işlemlerden ve 12 ay yöneticilikten men cezası verilmesini talep etmişti. Ancak Mikalai Zahorski men cezalarına uymamakta ısrar etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!