Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan Olumlu Kripto ve Blockchain Yasal Düzenlemelerine Devam Ediyor – Yeni Bir Kripto Dostu Ülke Mi Doğuyor?

Asya‘nın en büyük yedinci ekonomisi olan Tayvan, son günlerde kripto ve blockchain şirketlerinin yararına yeni yasal düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Özellikle ülke yetkililerinin blockchain teknolojisinin kullanım alanlarının ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağlayabileceğini ifade etmesinden sonra, kripto para ve blockchain teknolojisine karşı ciddi bir ilgi baş gösterdi.

Malta bu sene yaptığı girişimler ile ilk olarak ”blockchain adası” unvanını, daha sonra Binance ve Bittrex gibi borsaların da adaya geçmesiyle ”kripto ve blockchain adası” unvanını kazanmıştı. Malta içerisinde yapılan ileri görüşlü girişimin meyve vermesi, Güney Kore, Japonya ve Avrupa içerisinde bir çok hükümetin benzer düzenlemelere gitmesine neden oldu.

Sıradaki Büyük Piyasa Tayvan’da

Tayvan hükümeti henüz kripto para birimlerini veya blockchain teknolojisini meşrulaştırma yönünde yasal bir taslağı onaylamadı. Ancak, meclis üyesi Jason Hsu, bir kaç hükümet yetkilisi ve önemli kripto para şirketleri bir araya gelip, Tayvan Kripto Blockchain Öz Düzenleme Organizasyonunu (TCBSRO) kurdu ve söz konusu kurum sayesinde sağlam endüstri standartları ve kuralları belirlemeye başladı.

Ancak daha sonra hükümetin Finansal Teknoloji Yenilikleri ve Denemeleri Yasasını kabul etmesinin ardından, blockchain ve kripto startup firmaları herhangi bir düzenleyici risk olmadan ülke içerisinde hizmet  verme özgürlüğüne sahip oldu. Söz konusu yasa ileride yapılacağı tahmin edilen kripto ve blockchain konulu taslakların onaylanma sürecini de bir nebze hızlandırmış olabilir. Kripto dostu meclis üyesi Hsu daha sonra aralarında Binance’ın da olduğu dev kripto para şirketleri ile bir araya geldi ve iddialara göre bazı firmalara ülke içerisinde kripto para birimleri ile ilgili yeni bir yasanın kabul edileceğini aktardı.

İddianın gerçek olup olmadığı henüz kesin olmasa da, Tayvan’ın kesinlikle bu yönde yol kat etmeye başladığını vurgulayabiliriz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment