Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan’da 51 Milyon Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığı

İddialara göre, saadet zincirine benzer bir uygulama ile yatırımcıların parasını alan ve kendilerini ‘bitcoin traderı’ olarak tanıtan kişiler, toplamda bin kişiden yaklaşık 51 milyon dolarlık bir fon alarak ortadan kayboldu.

İddialara göre Tayvan’daki bankacılık ve işletme kurallarını birden fazla kez ihlal eden yedi kişilik ekip, yapılan operasyonlar sonucunda Haziran 2018’de yakalanmıştı. Ekibin davası ise resmi olarak geçtiğimiz günlerde başladı.

Resmi yetkililere göre, yaklaşık bin kişiden 51 milyon dolarlık fon toplayan ve bu işi 2016’dan bu yana yapan ekip; aynı zamanda yatırımcılara çok yüksek kar marjlarının da dahil olduğu bir dizi abartı sözler de vermiş.

Yetkililer, dolandırıcıların yüzde 335’e varan kar vaadinde bulunduğunu ifade ederken; iki yıllık süreç boyunca sadece geride bıraktığımı yılın Şubat ve Nisan ayları arasında, yatırımcılara bir miktar ödeme yapılmış. Kalan dönemlerde ise, hiçbir şekilde bir ödeme yapılmamış.

Konuyla ilgili görülen dava devam ederken, bu iddialar ile baş başa kalan yedi kişilik dolandırıcı ekibi ise, zor günler bekliyor. Yerel medya, dava ile ilgili detaylar geldikçe, bunların kamu oyu ile paylaşılacağını belirtti.

Son dönemde kripto paraları regüle edebilmek için sert adımlar atan Tayvan, özellikle de kripto paraların terör finansmanı ve kara para aklamada kullanılmasının önüne geçmek için bir dizi çalışmalar yürütüyor. Buna karşın, Tayvan’ın Çin gibi katı bir kripto para politikasıi izlemesi ise, gündemde değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment