Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TD Ameritrade: Fiyatı Düşen Bitcoin, Yatırımcıların İlgisini Kripto Para Vadelilerine Çekmeyi Sağladı

27 Ocak tarihinde Nasdaq tarafından yayınlanan bir videoya göre, ABD’nin en büyük borsa komisyoncularından birisi olan ve 2018 yılında 5 milyar dolar üzerinde gelir elde ettiği bilinen TD Ameritrade’in alım satım stratejilerinden sorumlu yöneticisi Shawn Cruz, Bitcoin‘in düşüşü sayesinde yatırımcıların ilgisinin arttığını vurguladı.

Cruz, Bitcoin’in 4.000 dolar altına inmesinin, yatırımcılardaki Bitcoin vadelilerine olan ilgiyi tetiklediğine dikkat çekti.

”Bence bütün sektör şuan emekleme evresinde. Bu yüzden çok fazla volatilite göreceğiniz doğru. Bu gerçekten (yatırımcıların) duygularına göre yönlendirilmekte. […] Bu sektöre farklı kullanım alanlarını test eden çok fazla yeni oyuncu giriş yapmakta. Ancak şuan için Bitcoin’in merkezde olduğunu düşünüyorum.”

Müşterilerine Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunan bir firma olan TD Ameritrade, Bitcoin’in 10.000 dolar olduğu tarihlerde ciddi bir talep artışı yakaladıklarını ifade etti. Daha sonra fiyatın aşağı inmesi ile çok fazla talep gelmediğini belirten Shawn, Bitcoin’de 3.000 ve 4.000 dolar fiyat seviyeleri geldikçe, müşterilerin yeniden Bitcoin’e ilgi duymaya başladığını aktardı.

”Bu sebeple, bundan sonra Bitcoin’in nereye gittiğini görmek ilginç olacak.”

Cruz bunun yanı sıra geçtiğimiz Aralık ayında New York Menkul Kıymet Borsası bünyesinde yaşanan düşüş sonrası, insanların varlıklarını BTC’ye kaydırma konusunda bir atak yaptığını ve genel düşüncenin geleneksel hisse senedi piyasası düşerken, Bitcoin’in yükselmesi gerektiği şeklinde olduğunu açıkladı.

Lider kripto para birimi Bitcoin bu haftanın başlarında 3.300 dolara kadar indikten sonra, tekrardan 3.500 doları zorlamaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment