Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tek Bir Kurum Bitcoin Cash’in Büyük Bir Kısmını Ele Geçirdi!

Lider kripto para birimi Bitcoin ağında gerçekleştirilen hard fork sonrası ortaya çıkan Bitcoin Cash, oldukça tehlikeli bir duruma doğru ilerliyor.

Bilinmeyen bir kurum veya kişi Bitcoin Cash ağındaki hash rate’in %50’sini ele geçirdi ve bu durum ağı inanılmaz bir risk altına sokuyor. TrustNodes tarafından hazırlanan bir rapora göre, Bitcoin Cash’de bilinmeyen kişi veya kurumların ele geçirdiği hash rate 30 Aralık tarihinde %68,75’i gördü ve ağdaki aktivitenin büyük bir çoğunluğu tek bir madenciden kaynaklandı. Veriler daha derinlemesine incelendiğinde, ağın hash rate’inin yüzde 50’sinin tek bir madenci veya kurum tarafından oluşturulduğu görüldü.

unbknon miner gibberish

Coin Dance’in sunduğu veriler ise BCH ağındaki bilinmeyen kişinin hash rate’inin %49’lara düştüğünü gösteriyor. Bu da söz konusu kişi veya kurumun başka bir SHA-256 tabanlı kripto para birimini kazmaya başladığı anlamına gelebilir. Söz konusu kişinin Bitcoin Cash yerine aynı donanımla Bitcoin kazması aslında %2,9 daha fazla kazanç elde etmesini sağlayabilir.

Bilinmeyen bir madencinin ağda %51 gibi riskli bir hash rate’e ulaşması, kesinlikle Bitcoin Cash yatırımcıları için büyük bir risk teşkil ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment