Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi Tech Mahindra Hindistan’ın Blockchain Boğaları Arasına Katıldı

Hindistan bir blockchain trend belirleyicisi olarak mı ortaya çıkıyor?

Elbette sektör uygun bir şekilde hareket ediyor ve dünyanın beşinci en büyük ekonomisi haline gelmeye başlıyor. Kripto para birimlerinin düzenleyiciler üzerindeki kaba görünümlerine rağmen gelişen Hindistan eyaletleri ve şirketler blockchain teknolojisinin uygulamalarını incelemeye devam ediyorlar.

Son zamanlarda yerel şirketlerin blockchain platformlarını büyük işletmelere entegre etmeye çalıştıklarına dair işaretler var. Perşembe günü İsveçli blockchain şirketi ChromaWay ve Hindistanlı BT devi Tech Mahindra, Hindistan pazarına blockchain çözümleri getirmek için el ele veriyor.

ChromaWay CEO’su Henrik Hjelte, “Bu ortaklık, açık kaynak konsorsiyum veritabanı teknolojimizi, bireyleri güçlendirerek, yolsuzlukla mücadele ederek ve işbirliğini güçlendirerek, topluma gerçek ve ölçülebilir iyileştirmeler getirmek için bir fırsat sunuyor.” dedi.

Projenin aynı zamanda hükümet kurumları için blockchain çözümleri oluşturması bekleniyor.

Şirketin Blockchain Mükemmellik Merkezi (Blockchain Center of Excellence) başı olan Rachit Bahtam‘a göre bu geniş objektif yaklaşımı, Tech Mahindra’nın ilgi alanlarına uyuyor.

Konuyla ilgili olan ifadelerinde Rachit Batham, şirketi blockchain teknolojisinin dikey ve yeni ekosistemlere ve bankacılık, telekom, sağlık hizmetleri ve kamu sektörlerine nasıl uygulanabileceğini araştırmaya istekli olarak resmetti.

Batham CoinDesk’e şunları söyledi:

“Tech Mahindra blockchain teknolojisinde yükseliyor ve sürdürülebilir çözümler ve platformlar oluşturmaya odaklanmış yatırımlar yapıyor.”

Chromaway için Boon

Yine de duyuru Postchain teknolojisini ve SQL veritabanı ile blockchain teknolojisinin benzersiz birleşimini kurumsal odaklı yazılım için kalabalık pazarda konumlandırmayı amaçlayan ChromaWay için dikkate değer bir durum.

Geçtiğimiz yıl başlatılan Postchain, Oracle ve Microsoft gibi yerleşik kurumsal veritabanı sistemleriyle veya PostgreSQL gibi açık kaynaklı veritabanlarıyla çalışabiliyor ve Postchain teknolojisi halihazırda, İsveç ve Hindistan’daki bir arazi sicil platformunun parçası olarak sınırlı denemelerle kullanılıyor.

Andhra Pradesh geçtiğimiz Ekim ayında bir arazı kayıt defterine bir pilot blockchain uygulaması yapmak amacıyla ChromaWay ile ortaklığını duyurdu.

Tech Mahindra da hükümet ortaklıkları için Ar-Ge çalışmalarını arttırma potansiyelini görüyor.

Şirket halihazırda pazar sürtünmesini azaltmak ve potansiyel uygulamaları tartışmak üzere Sanayi Bakanlığı (ve birkaç diğer eyalet hükümeti) ile görüşmeler yaptığını iddia ediyor.

ChromaWay’in Teknik İşler Müdürü August Botsford, arazi tescili ve emlaktan ayrı olarak, CoinDesk’e girişimin potansiyel araştırma alanlarının ticaret finansmanı, tedarik zinciri yönetimi, lojistik, bakım ve parça takibini de içerdiğini söyledi.

Pazar ivmesi

Tüm bunlar hem hükümet hem de özel sektörde Hindistan’da blockchain teknolojisinin ivme kazandığını gösteren erken işaretlere karşılık geliyor.

Hükümetin beyin takımı NITI  Aayog, geçtiğimiz günlerde sağlık ve tarım da dahil olmak üzere sektördeki diğer kavram ispatlarını (Proof-of-Concept) de geliştirerek blockchain uygulamalarını araştırdığını söyledi. Yine geçtiğimiz günlerde ülkenin kitlesel sahte ilaç ticaretini frenlemek için üzerinde çalıştığı bir blockchain çözümü ortaya çıktı.

Maharashtra Hükümeti gibi eyalet hükümetleri de bu yıl Şubat ayında EconomicTimes tarafından bildirildiği üzere blockchain teknolojisini test etmek için beş ila altı pilot proje ortaya çıkardı.

Böylelikle Tech Mahindra’daki kurumsal dikey çözümlerin global başkanı Vivek Agarwal blockchain teknolojisinin Hindistan kamu sektörünün bazı zorluklarını ele almasına yardımcı olabileceğini belirtti.

Botsford, kamu sektörünün ülkede yenilikçi gelişme için büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyor ve düşüncelerini şu şekilde sonuçlandırıyor:

“Vatandaşlar ve kamu kurumlarını, hayati öneme sahip önemli veriler üzernde kontrolü gerçekleştirerek yetkilendirmenin dolandırıcılığı önemli ölçüde azaltmaya ve verimliliği arttırmaya yardımcı olabileceğine dair güçlü işaretler var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment