Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teksas’ın Finansal Regülatörü, Dört Kripto Para Firması İle Anlaşmaya Vardı

21 Şubat tarihinde yayınlanan bir bildiriye göre, Teksas eyaletinin finansal regülatörü kayıtsız ve izinsiz menkul kıymet satışı yaptığı tespit edilen dört kripto para birimi firması ile anlaşmaya vardığını ifade etti.

Dokuz ay önce başlayan bütün bu süreç, Mintage Mining, BC Holdings and Investments, Social Membership Network Holding ve Nui Social isimli firmaları kapsamaktaydı. Yapılan anlaşma sonucunda ilgili firmalar ve Nui Social’in yöneticisi Darren Olayan yatırımcılara kripto para birimi arzı yapmaktan geri çekildi.

Bunun yanı sıra ilgili kurumlar 25.000 dolarlık bir ceza da ödemekle yükümlü kılındı. Teksas’ın finansal regülatörü SSB geçtiğimiz yılın Temmuz ayında söz konusu firmalar tarafından yapılan token arzlarının yerel yasaya göre menkul kıymet statüsüne girdiğini tespit etmişti. Tespit sonrası yasal işlemleri başlatan SSB, bu davasından da galip ayrıldı ve eyalet içerisinde izinsiz menkul kıymet statüsüne giren kripto para projelerine göz açtırmayacağını kanıtlamış oldu. SSB bu ayın başlarında yayınladığı başka bir bildiride 2018 yılı toplamında, kripto para endüstrisinden 16 firmanın sahtekarlık peşinde olabileceğinden şüphelenmiş olduğunu vurguladı. SSB’nin şüphelendiği firmaların arasında daha sonra büyük bir sahtekarlık olduğu ortaya çıkan BitConnect de yer alıyordu.

Teksas’ın finansal regülatörünün yanı sıra ABD’nin önde gelen finansal regülatörü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da ICO’lara karşı verdiği savaşı son hız sürdürmekte. SEC’in  yanı sıra FBI da geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada Bitconnect olayını araştırmaya devam ettiğini aktarmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment