Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Altcoin’i Ayakta Duramıyor, İkinci Kez Kesinti Yaşadı! Durum Ne?

The Open Network (TON), son iki günde ikinci kez kesintiye uğrayarak tekrar çevrim içi oldu. Blockchain ağı, DOGS isimli memecoin’in yoğun işlem hacmi nedeniyle ciddi bir yük altında kalmaya devam ediyor.

TON ekibi tarafından yapılan açıklamada “Blok üretim sorunları 19:19 UTC’de başladı” dendi ve kesintinin DOGS token üretimine bağlı ağır yükten kaynaklandığı vurgulandı.

Kesintinin ardından TON geliştiricileri, ana ağ doğrulayıcılarını sorunu çözmek için düğümlerini güncellemeye ve yeniden başlatmaya çağırdı. Saat 01:30 UTC’de, TON topluluk kanalı Telegram üzerinden sorunun çözüldüğünü duyurdu.

DOGS airdrop’u büyük baskı yarattı

TON blockchain ağı, daha önce de Salı günü altı saatten fazla süren bir kesinti yaşamıştı. Bu kesinti de DOGS memecoin’in yol açtığı “anormal” işlem yoğunluğuna bağlanmıştı. DOGS, kısa bir süre önce airdrop etkinliğini gerçekleştirmişti.

X kullanıcısı “maverickqe,” TON Society’nin stratejik danışmanı olduğunu iddia ederek, ilk kesinti sırasında doğrulayıcıların, ağ aşırı yük altında daha uzun süre kaldıktan sonra konsensusu kaybettiklerini belirtti.

DOGS isimli Telegram tabanlı memecoin, kripto topluluğunda büyük ilgi topladı. Geliştiriciler, token’ın Telegram ekosistemi içinde kullanım alanlarını genişletme planlarını açıkladı. DOGS, Pazartesi günü airdrop etkinliğini başlattı ve sabit arzın yüzde 81,5’inin topluluk üyelerine dağıtılacağını duyurdu. Geçen hafta DOGS, airdrop talebinde bulunan altı milyon doğrulanmış kullanıcının olduğunu açıkladı.

Telegram CEO’su serbest kaldı

Bu arada, Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Çarşamba günü Fransız mahkemesi tarafından suçlandı. Durov, Fransız polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Bu soruşturma, Telegram’ın kriptografi araçları ve hizmetleri sunarak kara para aklama, çocuk pornografisi ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlara kolaylık sağladığı iddialarını içeriyor.

Bu gelişmelerin ortasında, ağın kendi kripto parası Toncoin, son 24 saatte yüzde 4,1 değer kazanarak 5,56 dolar seviyesine yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!