Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram, Blockchain Platformu İçin Denemelere Kısa Süre İçinde Başlayacak

Ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram, kendi Blockchain ağı olan TON için deneme süreçlerine yakın dönemde başlayacağını açıkladı. Rus basınında çıkan haberlere göre, platformun test versiyonu kısa bir süre içinde kullanıma açılacak.

Telegram ICO’suna giriş yapan yatırımcılar da, bu yönde kendilerine Telegram aracılığı ile resmi bir mail geldiğini belirterek olayı doğruladı. Yazıda, platformun şu anda yapım aşamasında olduğu ifade edilirken, ürünün genelinin ise %70 oranında tamamlandığı ve kullanıma hazır olduğu bildirildi.

TON ağı kullanıma geçtiğinde, Telegram’ın kripto parası olan Gram da kullanıma geçmiş olacak ve Telegram, bu hamlesi ile verilerin korunması vizyonunu çok daha üst bir noktaya taşımayı planlıyor.

Bu yılın başında düzenlenen ve iki tur private sale üzerinden yapılan Telegram ICO’sunda yaklaşık 1.8 milyar dolarlık bir meblağ toplandı. Telegram, hedeflenen miktara ulaşılmasından ötürü, ICO sürecini halka açmayı iptal etti ve ICO böylelikle iki turda tamamlanmış oldu.

Son dönemde Rus hükümeti ile verilerin paylaşımı konusunda ciddi sorun yaşayan Telegram, verilerini devletlerle hiçbir şekilde paylaşmayacağını belirtmiş ve Telegram’a yapılan şeylerden sonra Rus halkı sokaklara dökülerek tepkilerini dile getirmişti.

Platform, kripto para yatırımcıları açısından da tam bir buluşma noktası teşkil ediyor. Kripto para piyasalarının kalbi, adeta Telegram’da atıyor.

Bu arada konuyla ilgili görüş istenen Telegram CEO’su Pavel Durov ise, TON’in ne zaman çıkacağı ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment