Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram CEO’sunun Neden Gözaltına Alındığı Belli Oldu, Altcoin Darbe Aldı

Fransız yetkililerin açıklamalarıyla birlikte Telegram CEO’su Pavel Durov’un neden gözaltına alındığıyla ilgili sorular yanıt bulmaya başladı.

Paris Adliyesi tarafından yapılan açıklamalara göre Telegram CEO’su, geniş kapsamlı bir siber suç soruşturması kapsamında tutuklandı. Soruşturmada “kriptografi” hizmetleri ve araçları ile ilgili suçlamalar yer aldı.

Savcılık, Telegram CEO’su için ne dedi?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak Durov’un siyasi nedenlerden ötürü değil adli vakalar sebebiyle gözaltına alındığını söylemişti.

Paris Savcısı Laure Beccuau tarafından yapılan açıklamaya göre Durov’la ilgili suçlamalar arasında yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelerle bilgi paylaşmayı reddetme gibi suçlar yer alıyor.

Savcılık açıklamasına göre Durov, 8 Temmuz’da açılan bir soruşturmanın ardından gözaltına alındı.

24 Ağustos’ta yerl saatle 20:00’de Bourget Havaalanı’nda gözaltına alınan Telegram CEO’su hakkında 12 ayrı suçtan araştırma yürütülüyor.

Altcoin piyasasını sarsmaya devam ediyor

Durov, bu soruşturma kapsamında 28 Ağustos’a kadar gözaltına tutulabilecek.

Merkeziyetsiz tahmin platformu Polymarket kullanıcıları ise Durov’un bu ay bitmeden serbest kalacağından emin değil. Durov’un Ekim’den önce serbest kalmasına yüzde 72 ihtimal veriliyor.

Kripto dünyasındaki birçok önemli isim, Durov’a desteklerini dile getirdi. Elon Musk, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, TRON kurucusu Justin Sun ve Solana kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, Durov’a destek verenler arasında yer alıyor.

Bu sırada Toncoin (TON), savcılık açıklamasından sonra darbe aldı. CoinGecko verilerine göre TON fiyatı, günlük bazda yüzde 6’ya yakın düşüş gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!