Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Üzerinden 500 Bin Dolarlık Kripto Para Çaldılar

Bir Telegram kanalında kötü amaçlı yazılım kullanılarak 500.000 dolarlık kripto para çalındı. Dolandırıcılar, Kasım 2018’den beri faaliyet gösteriyor.

Dijital güvenlik şirketi Avast, yayınladığı bir raporda HackBoss adlı kötü amaçlı yazılımla Telegram üzerinden kripto para çalındığını açıkladı. Telegramda “Hack Boss” ismini kullanan dolandırıcıların kanalına 2.833 kişi katıldı.

kripto-para-telegram-kanal
Kaynak

Kripto paraları nasıl çaldılar?

HackBoss yazılımını üreten dolandırıcılar, “Hackerlar için en iyi uygulama (Bitcoin, banka, flört uygulamaları)” sloganıyla Telegram kullanıcılarını kendilerine çekti. Kanalda sadece yöneticiler paylaşım yapabiliyor ve kripto para cüzdanı, banka hesabı, sosyal medya uygulamaları için çeşitli hack yazılımları paylaşılıyor. 

Kullanıcılar, paylaşılan yazılımları indirip kurduklarında basit arayüzlü bir uygulamayla karşılaşıyor. Fakat paylaşılan yazılımlar, kripto para çalan HackBoss yazılımını içeriyor. Kullanıcılar uygulamayı kapatsalar dahi arka planda çalışmaya devam ediyor.

kripto-para-uygulama

Uygulamaya alıcı cüzdan adresi girildiğinde HackBoss devreye girip alıcı adresini değiştiriyor. Böylece gönderilen para, dolandırıcıların eline geçiyor.

Hangi kripto paralar çalındı?

Avast, 100’den fazla cüzdan adresinin ele geçirildiğini ve paraların HackBoss yazılımının yanı sıra sahte uygulama satışından da geldiğini belirtti. Dolandırıcıların ele geçirdiği kripto paralar:

  • 8,43 BTC
  • 6,89 ETH
  • 1,1 LTC
  • 2.299 DOGE

Çalınan kripto paraların yaklaşık değeri yazım sırasında 530.000 dolar seviyesinde.

Türkiye’den de kurbanlar var

Avast, Kasım 2018’den bu yana HackBoss yazılım kurbanlarının dağılımını dünya haritasında gösterdi. Kurbanlar arasında Türkiye’den de kullanıcılar olduğu görülüyor.

kripto-para-hack-harita

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!