Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’daki Notcoin Kurucusundan Binance Yorumu: Ekipleri Kıskanıyorlar!

2024 yılı, özellikle Telegram mini oyunlarının popülaritesinin artmasıyla blockchain tabanlı oyunlara olan ilginin yükseldiği bir dönem olarak dikkat çekiyor.

Notcoin (NOT), Hamster Kombat ve Yescoin gibi “tap-to-earn” tarzı oyunlar, web3 ekosistemine milyonlarca yeni kullanıcı çekmiş durumda. Bu trend, Axie Infinity’nin yükseliş ve düşüşünden bu yana kripto oyunlarının gördüğü en büyük ilgi dalgası olarak öne çıkıyor.

Notcoin‘in kurucusu Sasha Plotvinov, Telegram oyunları sayesinde şirketlerin düşük maliyetle kullanıcı kazanabildiğini söylüyor. Plotvinov’a göre kripto sektöründe bir kullanıcı kazanmanın maliyeti 10-15 dolar arasında değişirken, Telegram mini oyunlarıyla bu maliyetin 1 doların altına düşebileceğini söyledi. Bu durum, küçük ölçekli ekiplerin bile milyonlarca kullanıcıya ulaşmasını mümkün kılıyor.

Telegram ve TON ekosistemi büyüyor

Telegram oyunlarının çoğu, Telegram ile uzun süredir ilişkili olan The Open Network (TON) blockchain’ini kullanıyor. Telegram, Eylül 2023’te yerel kripto cüzdanı TON Space’i başlattıktan sonra ekosistem hızla büyüdü ve son bir yılda 23 milyon yeni cüzdan aktif hale getirildi. Aktif adres sayısı ise Ethereum ile yarışarak ayda 9,7 milyon seviyesine ulaştı.

Telegram mini oyunlarındaki bu ilgi, sadece yeni girişimcilerden değil, büyük şirketlerden de geliyor. Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, geçtiğimiz ay Moonbix adlı Telegram tabanlı bir oyun başlattı.

Plotvinov, Telegram topluluğuyla ilgili olarak, “Şu anda Telegram topluluğunda iki çeşit ekip görüyorum. Bunlardan ilki hiçlikten gelen fakir insanlar ve bir şey kurmaya karar verip milyonlarca kullanıcıya ulaşıyorlar. Bu büyük bir başarı” dedi.

Notcoin kurucusu, buna karşılık Binance gibi şirketlerin de bu alana dahil olduğunu hatırlatıp, “İkinci çeşit ekip ise halihazırda faal durumda olan ve bu kullanıcı sayılarını kıskanan şirketlerden oluşuyor. Binance bile Telegram’da bir mini oyun geliştirdi ki bu, garip” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!