Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’dan Kötü Haber Geldi!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından bulut tabanlı Telegram, 2017 ve 2018 yıllarında yaptığı iki ICO aracılığıyla 1,7 milyar dolarlık sermaye elde etmişti. Telegram söz konusu fonlamalar  esnasında yatırımcılara 2019 yılının Ekim ayı sonuna kadar ağı piyasaya sürme sözü verse de, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından gelen son dakika golü bütün planları bozdu.

SEC, ilk başta sadece kalifiye yatırımcılara token satışı yapılacağını belirten Telegram’ın, daha sonra bu token’leri yatırımcılar aracılığıyla başka kişilere satacak olmasından dolayı ICO’nun yasa dışı olduğunu vurguladı. Telegram 2018 yılında yaptığı başvuruda Form D koşulları altında SEC’e başvuru yapmış ve izin almadan menkul kıymet satışı gerçekleştirebilmişti. Gram token’lerini ilk satın alanların bunu başka yatırımcılara satacak ve yatırımcı portföyünün değişecek olmasından dolayı SEC de satışı durdurdu.

Telegram tarafından yatırımcılara gönderilen yeni bir bildiride, Telegram Open Network’ün yeni piyasaya çıkış tarihi Nisan 2020 olarak belirtildi. Telegram’ın yatırımcılarla imzaladığı sözleşmenin nasıl gelişeceği ve herhangi bir yasal sıkıntı çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu.

Telegram 1.7 milyar dolarlık sermayesi ile piyasaya girer girmez top 10 kripto para birimi arasında yerini alabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment