Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telekom Devi Swisscom’un Blockchain Birimi CEO’su Görevinden Ayrıldı

İsviçre merkezli telekominikasyon şirketinin Blockchain biriminin başında bulunan Daniel Haudenschild’in görevinden ayrıldığı ifade edildi.

Bu beklenmeyen ayrılık, ilk olarak İsviçre basınına yansırken, Swisscom Blockchain birimi, böylelikle çok tecrübeli bir ismi kaybetmiş oldu.

Daha sonra konu ile ilgili Swisscom resmi internet sitesinden de bir açıklama yayınlanırken, görevinden ayrılan Daniel Haudenschild’in, Kripto Vadisi Federasyonu’nda başkan olarak görev alacağı da ifade edildi. Konuyla ilgili konuşan Daniel Haudenschild ise, bu iki hamlenin birbiri ile bir alakası olmadığını açıkladı.

Swisscom’da yaşadığı ayrılık süreci ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmayı tercih etmeyen başarılı yönetici, sadece şirketteki hisse payının kalacağını söylemekle yetindi. Geleceği ile ilgili sorulan soruya ise, Daniel Haudenschild şöyle yanıt verdi:

”Benim fikrime göre Blockchain, şu anda hali hazırda yaşanan birçok olumsuzluğa çare olacak kapasitede bir teknoloji.”

Yine Swisscom’dan yapılan açıklamada Blockchain biriminin başındaki Daniel Haudenschild’in ayrılmasının ardından şirketin dijital işler sorumlusu ve CDO’su olan Roger Wüthrich-Hasenböhler’in Blockchain biriminin yeni CEO’su olacağı açıklandı.

Yeni göreve gelen Roger Wüthrich-Hasenböhler, selefi hakkında çok olumlu açıklamalarda bulunurken, ona teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Dünyanın sayılı telekominikasyon şirketlerinden olan Swisscom, son dönemde Blockchain konusunda yaptığı atılımlar ile dikkatleri üzerine çekiyor. Firma, son olarak Zürih Üniversitesi ile birlikte çalışarak Blockchain odaklı bir e imza sistemi geliştirmek için kolları sıvamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment