Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telekomünikasyon Devi Telenor’un Pakistan Kuruluşu, Blockchain Tabanlı Sınır Ötesi Havale Sistemini Başlattı

8 Ocak tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, küresel telekomünikasyon devi Telenor’un Pakistan’lı alt kuruluşu, blockchain tabanlı sınır ötesi bir havale sistemi başlattı.

Yapılan duyuruya göre Pakistan tabanlı Telenor Microfinance Bank (TMB), Telenor’un Malezya tabanlı fintech ile ilgili yan kuruluşu Valyou ve Telenor’un başka bir yan kuruluşu Easypaisa ortak bir şekilde Pakistan içerisindeki blockchain tabanlı uluslararası havale hizmetine katıldı. Söz konusu hizmet dünyaca ünlü Alipay teknolojisinin arkasındaki Ant Financial tarafından geliştirildi.

Yeni hizmet özellikle Malezya ve Pakistan arasındaki havale işlemlerinin hızını hiç olmadığı kadar hızlandırmayı planlamakta. Telenor Finansal Hizmetler başkan yardımcısının yaptığı açıklamalara göre, Pakistan 2018 yılında Malezya’dan 1 milyar dolar civarında havale aldı ve bu sayı her geçen gün daha da artıyor. Yeni geliştirilen blockchain tabanlı havale hizmeti ile durmaksızın ve gerçek zamanlı havale işlemleri yapılabilecekken, aracı masrafları ortadan kalkacak ve müşterilerin fonlarını izlemesi de oldukça kolay bir hale gelecek.

Konu hakkında yorum yapan Ant Financial CEO’su ve başkanı Eric Jing, ”yeni havale hizmeti, yeni teknolojilerin birçok ülkeye dijital ve finansal hedeflerine ulaşabilmeleri adına nasıl yardım edebileceğinin örneklerinden sadece birisidir” ifadesini kullandı.

Blockchain teknolojisi en çok kripto para birimlerinin alt yapısını sağlayan teknoloji olarak akla gelse de, söz konusu teknolojinin kullanımı neredeyse birçok alanda mevcut. Geçtiğimiz tarihlerde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konu hakkında açıklamada bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment