Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra LUNA Bağlantılı Altcoinler Uçuyor: Yükselişin Arkasında Ne Var?

Geçtiğimiz yıl iflaslarıyla kripto para piyasasını sarsan Terra (LUNA) ve bağlantılı altcoinler kısa sürede sergiledikleri yükseliş performansıyla dikkat çekti.

LUNA, LUNC ve USTC kısa süre içerisinde ciddi yükselişler sergileyerek öne çıktı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında başarısızlığa uğrayan Terra, %99’luk düşüşüyle piyasanın geri kalanını da olumsuz etkilemişti.

Fakat Terra Luna Classic (LUNC), TerraClassicUSD (USTC) ve LUNA 10 Kasım günü ciddi bir yükselişe ev sahipliği yaptı. Piyasa analistleri yükselişi tetikleyen faktörün Binance tarafından gelen duyuru olduğunu öne çıkardı.

Kripto para borsası Binance, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada LUNC/USDT vadeli işlemlerinde marj oranı yükseltileceğini duyurmuştu. Bu duyuru sadece LUNC için yapılmamış olsa da fiyattaki yükselişin fitilini yakan gelişme olarak görüldü. Duyuruya paralel olarak Binance’deki 1000LUNCUSDT, USTC ve LUNA işlem hacimlerinde de gözle görülür bir artış yaşandı.

Öte yandan periyodik olarak gerçekleşen LUNC yakımının da fiyata uzun vadede olumlu yansıdığı düşünülüyor.

FTX bağlantılı projelerden sonra LUNA ailesi yükseliyor

Kripto para piyasası 2022 yılında 2 büyük çöküş yaşamıştı. Bunlardan ilki LUNA’nın başarısızlığı ikincisi ise FTX’in iflası oldu. TOTAL verisi olarak adlandırılan ve kripto para piyasasının değerini gösteren grafiğe baktığımızda marketin FTX çöküşünün likiditesini aldığı görülüyor.

Piyasanın FTX çöküşünün likiditesinin alınmasına paralel olarak FTT, SOL ve bu ekosisteme dahil olan Raydium (RAY), Serum (SRM) gibi tokenlar yükselişleriyle dikkat çekmişti.

Şimdi kripto para piyasası LUNA çöküşünün de likiditesini temizlemeye doğru ilerlerken LUNA ve USTC tarafında yaşanan hareketlilik zamanlama açısından manidar oldu. Uzmanlar, kripto para piyasasının LUNA çöküşünün likiditesini almaya doğru hareket ettiği şu günlerde LUNA ailesinin yükselişinin de tıpkı FTT’de olduğu gibi devam edebileceğini belirtti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %40 değer kazanan yaşayan LUNC 0,00006762 dolar seviyesinden 0,00009527 dolara ulaştı. USTC ise aynı saatler içerisinde %44 yükselerek 0,0122 dolardan 0,0174 dolara arttı. Bu projeler arasında en iyi performansı sergileyense LUNA oldu.

LUNA 10 Kasım günü %80 yükselerek 0,485 dolar seviyesinden 0,872 dolara ulaştı. LUNA yazım esnasında 0,672 dolardan işlem görüyor.

Terra kucusuu Do Kwon halen daha Karadağ’da hapis yatmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!