Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra LUNA Kurucusu Do Kwon Boşa Kürek Çekiyor: İade Kararına İtiraz!

Karadağ mahkemesi 4 aylık hapis cezasını dolduran Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon, mahkemenin iade kararına itiraz etti.

ABD’nin ve Güney Kore’nin iadesini talep ettiği Do Kwon zaman kazanmak için temyize başvurdu. Mart ayında Karadağ’da Podgorica havaalanında yakalanan ve evrakta sahtecilik suçundan Karadağ mahkemesi tarafından 4 ay hapis cezasına çarptırılan LUNA kurucusu Do Kwon’un iadesi 24 Kasım’da mahkeme tarafından onaylanmıştı.

İadenin ABD’ye mi yoksa Güney Kore’ye mi gerçekleşeceğine dair kararı Karadağ Adalet Bakanı Duško Marković vereceği açıklanmıştı. Fakat Kwon bu karara itiraz çıkarak temyize başvurdu:

Hakkımdaki iade kararını kabul edemeyeceğim için mahkemenin kararını temyiz ediyorum

Kwon temyize gittiği için Karadağ Temyiz Mahkemesi’nin Kwon hakkındaki iade kararını gözden geçirmesi gerekecek. Fakat mahkemenin  daha önceden verdiği iade kararını bozmayacağı düşünülüyor.

Karadağ Adalet Bakanı Marković’un 15 Aralık’tan önce iadenin ABD’ye mi yoksa Güney Kore’ye mi gerçekleşeceğini açıklaması bekleniyordu. Kwon’un temyiz başvurusu büyük ihtimalle bu karara ilişkin tarihin ertelenmesine yol açacak ve bu sayede kendisi zaman kazanmış olacak.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz şubat ayında Terraform Labs’e ve şirketin kurucusu Do Kwon’a birden fazla suçtan dava açmıştı. Öte yandan Kwon hakkında Güney Kore’de devam eden suçlamalar bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!