Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra LUNA’dan 5,3 Milyar İsteyen SEC’ye Yeni Cevap: Token Satışları ABD Dışı!

Terraform Labs ve Do Kwon’un avukatları, bir kez daha SEC’ye karşı çıktı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), kısa süre önce Terraform Labs ve Do Kwon’a 2022’deki 40 milyar dolarlık Terra (LUNA) ekosistemi çöküşündeki rolleri nedeniyle 5,3 milyar dolar para cezası verilmesini talep etmişti.

Terraform ve Do Kwon’un avukatları bu cezaya karşı çıkarak en fazla 1 milyon dolarlık ödeme yapılabileceğini söylemişti.

SEC’nin sert tutumuna karşı itirazlarına devam eden avukatlar, kısa süre önce yaptıkları yeni bir açıklamada Terra ürünlerinin neredeyse tamamının ABD dışında satıldığını vurguladı. Fakat SEC ise Terra’nın ABD’li kullanıcıları da hedef aldığını belirterek 5,3 milyar dolarlık cezasını gerekçelendirmişti.

SEC, Terraform’un Washington D.C.’deki Nationals Park beyzbol stadyumunda bulunan logosunu firmanın ABD’de yer almak istediğinin kanıtı olarak öne sürdü. Terraform, Şubat 2022’de söz konusu beyzbol takımıyla bir ortaklık anlaşması imzalamıştı.

Terra cephesi ise bu iddialara karşı şu yanıtı sundu:

Dolayısıyla, SEC tarafından kanıtlanan en az sayıdaki yurt içi satın almalar ışığında, TFL’nin logosunun Washington D.C.’deki bir beyzbol stadyumunda sergilenmesinin ABD içinde önemli bir etkisi olmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!