Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra’nın 4,4 Milyar Dolarlık Anlaşması ile LUNA Altcoinlerini Topluluk Devralacak!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Terra (LUNA) ile anlaşma sağlaması üzerine altcoinlerin kontrollerini topluluk devralabilir. 

Bugün ortaya çıkan haberlere göre Terraform Labs’in 2022’de TerraUSD ve Luna tokenları çöktüğü için yatırımcıları yaklaşık 40 milyar dolar dolandırdığına karar verildi. Karara göre Terraform’un 4,05 milyar dolar menfaat devretmesi ve 420 milyon dolar para cezası ödemesi gerekecek.

Bu gelişmeler üzerine Terra blockchain’inin geliştiricisi Terraform Labs’ın CEO’su Chris Amani Twitter’dan yaptığı açıklamada, şirketin faaliyetlerini sonlandırmayı planladığı için topluluktan kontrolü ele almasını istedi. Amani’nin açıklamalarına göre Terraform Pulsar Finance, Station Wallet ve Enterprise DAO da dahil olmak üzere ekosistemdeki tüm projeleri satmayı düşünüyor.

Terraform Labs’in sonunun geldiğine işaret eden CEO, faaliyetleri tamamen sonlandıracaklarını söyledi.

Tüm LUNA Coinler Yakılacak

Amani ayrıca, Terraform’un yerel token’ı LUNA’nın yakılmasını sağlayacak bir topluluk oylaması planladığını söyledi ve şu açıklamaları yaptı:

Cüzdanlarımızda kalan her şey Terraform Labs tarafından yakılacak. 

Terra ve Terra Classic blockchainlerinin topluluğun kontrolünde devam edebileceğini söyleyen Amani şu cümleleri kullandı:

Topluluğun blockchainlerin sahipliğini devralması gerekecek. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!