Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether 150 Milyon Dolar Değerinde USDT’yi Dondurdu

Tether, toplamda 150 milyon dolar değerinde USDT stablecoin’i bulunduran üç Ethereum (ETH) adresini kara listeye ekledi.

Merkezi stablecoin USDT’nin arkasındaki şirket Tether, kara para aklama ve diğer yasa dışı eylemlerde bulunduğuna dair şüphelendiği adresleri 18 Kasım 2017 tarihinden bu yana kara listeye ekliyor. Uygulamaya başlamasından itibaren toplamda 563 adresi kara listeye alan Tether, geçen yıl içerisinde kara listeye 312 yeni adres ekledi. Tether, 150 milyon dolar değerinde USDT bulunduran üç Ethereum adresini kara listeye ekleyerek 2022 yılındaki ilk USDT dondurma işlemini gerçekleştirmiş oldu.

Kara listeye ekleme uygulamasını genellikle siber saldırılar ve kanun yaptırımı uygulamalarında kullandığı bilinen Tether, üç yeni adresin neden kara listeye alındığı ile ilgili açıklamada bulunmadı.

Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen Kucoin hack‘inin ardından Tether, hacker’ların elde ettikleri paradan fayda sağlayamaması için 35 milyon dolar değerinde USDT’yi dondurmuştu.

Tether, her ne kadar kara listeye ekleme işlemlerini yasa dışı eylemlerde bulunan adresler üzerinde kullandığını belirtse de bazı kripto para yatırımcılarının merkezi stablecoin’in bu uygulamasını “art niyetli” olarak kullanabileceğine ilişkin endişeleri bulunuyor. Yatırımcıların bu endişeleri Tether’in merkeziyetsiz rakibi TerraUSD’nin (UST) daha fazla benimsenmesinde katkı sağlayabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre 78.1 milyar dolar piyasa değeri ile tüm stablecoin’ler arasında lider konumda bulunan Tether‘in merkeziyetsiz rakibi TerraUSD ise 10.6 milyar dolar piyasa değeri ile tüm stablecoin’ler arasında dördüncü sırada, merkeziyetsiz stablecoin’ler arasında ise ilk sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!