Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Bu Ay 1 Milyar Dolarlık USDT Bastı

Kripto para sektörünün belki de en önemli şirketlerinden biri olan Tether bu ay içerisinde 1 milyar dolarlık USDT bastı.

Tether şubat ayında 120 milyon adet USDT basarak piyasaya kısmen az miktarda USDT sokmuştu. Fakat şirket ilerleyen haftalarda USDT üretimini hızlandırdı. Decrypt’in aktardığı bilgilere göre şirket yılın başından beri 1.4 milyar dolarlık USDT bastı ve bunların 1 milyar dolarlık kısmı sadece nisan ayında geldi.

Whale Alert’ün verilerine göre Tether bu USDT’lerin büyük bir kısmını 120 milyonluk parçalar halinde bastı. Tether CTO’su Paolo Ardoino bu yeni basılan USDT’lerin envantere aktarıldığını söylüyordu. Yani Tether bu USDT’leri basar basmaz değil, müşterilerden talep geldiği zaman sirkülasyona sokuyor.

Şirketin geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde neden bu kadar fazla USDT bastığını tam olarak bilemiyoruz. Elbette Tether’ın Bitcoin fiyatını yükseltmeye çalıştığını söyleyenler var (ki yakın zamanda yapılan bir çalışma bunun aksini iddia ediyor). Bunun yanı sıra insanların son zamanlarda USDT gibi ‘güvenli limanlara’ sığındıklarını ve bu yüzden USDT’ye yoğun bir talep olduğunu söyleyenler de var. Fakat Tether gerçekten bu yüzden mi bu kadar fazla USDT basıyor, bilinmiyor.

Piyasa Değeri Hızla Artıyor

Tether’ın piyasa değeri geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde milyarlarca dolar artıp 7 milyar dolara kadar dayandı.

Sabitkoinlerin yılın ilk çeyreğindeki piyasa değerleri, Messari

Messari’nin hazırladığı bu tabloda da görülebileceği üzere USDT’nin piyasa değeri yılın başlarında kısmen stabil bir şekilde ilerliyordu. Fakat bu durum piyasada özellikle 13 Mart tarihinde yaşanan düşüşün ardından değişmeye başladı.

USDT gibi sabitkoinlerin piyasa değeri bu tarihten sonra hızla artmaya başladı. Öyle ki Messari’nin araştırmalarına göre sabitkoin piyasasına bu yılın ilk çeyreğinde giren para, 2019’da yıl genelinde giren paradan daha fazlaydı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment