Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether CTO’suna Göre Ethereum Hala Bitcoin’in Dengi Değil

Tether’ın ve Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino’ya göre Ethereum, şu anki haliyle Bitcoin ile denk değil.

Paolo Ardoino’ya göre Ethereum ekosisteminde sık sık yaşanan değişimler, Ethereum’u Bitcoin ile denk olmaktan alıkoyuyor.

The Block’a konuşan Ardoino, “Bitcoin bir çeşit para birimiyken, Ethereum bir yandan para birimi, bir yandan da bir platform olmaya çalışıyor. Ama ETH, para birimi olma konusunda Bitcoin ile yarışamaz çünkü ETH’nin hem sabit bir arzı yok hem de henüz ‘dünya bilgisayarı’ olamadı.” dedi.

Ethereum topluluğu, bundan yalnızca birkaç saat sonra büyük Merge güncellemesini hayata geçirip, blockchaini proof-of-stake algoritmasına geçirmeyi hedefliyor.

Ama Tether’ın ve Bitfinex’in CTO’su Ardoino, yaklaşmakta olan güncellemeye şüpheli gözlerle bakıyor:

“The Merge güncellemesi ne işlem ücretlerinde yaşanan sorunu çözecek ne de Ethereum’u daha merkeziyetsiz hale getirecek. Ethereum, The Merge güncellemesiyle birlikte bütün odağı üstüne aldı ama bunun sonucunda ortaya ne çıkacak?”

Ardoino’ya göre Ethereum, The Merge güncellemesine rağmen Bitcoin’in konumuna erişemeyecek:

“Burada konuşulması gereken asıl şey Merge güncellemesinin neler getireceği değil, içinde bulunduğumuz sektörün üstüne inşa edildiği ilkeleri asıl ortaya çıkaran varlıktır. Doğrusunu söylemek gerekirse yolundan şaşmayan tek varlık, Bitcoin’dir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!