Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Kurumsal Taleplere 1 Milyar USDT’lik Basım ile Cevap Verdi!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, piyasadaki kurumsal talebe karşılık vererek TRON (TRX) ağında 1 milyar USDT bastı.

Tether 28 Kasım günü harekete geçerek TRON ağında 1 milyar USDT bastı. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre söz konusu basım işleminden kısa süre sonra tanıdık bir balina Tether hazinesinden 61 milyon dolar değerinde USDT alarak bu varlığı borsalara yatırdı.

Aynı balina 20 Ekim tarihinden bu yana Tether hazinesinden toplamda 1,33 milyar USDT aldı ve hepsini direkt olarak kripto para borsalarına gönderdi. Doğrudan Tether hazinesinden alım yapan bu balina cüzdanının kurumsal bir şirkete ait olduğu düşünülüyor çünkü Tether bireysel yatırımcılara hazineden alım imkanı tanımıyor.

Tether hazinesinin hızlı para basımı ve kurumsal yatırımcı tarafından alınan bu yüklü miktardaki USDT kripto para piyasasına yönelik artan güven ve iştah olarak yorumlandı.

CoinGecko verilerine göre hacim olarak kripto para piyasasının üçüncü sırasında yer alan Tether’in halihazırdaki toplam arzı 88,8 milyar USDT’ye ulaşmış bulunuyor. Tether’in market değer 2023 yılının Ağustos ayından bu yana %8’lik büyüme kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!