Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether, Petrol Destekli Stabil Koin Çıkarıyor

Kripto para sektörünün en büyük stabil koini olan USDT’nin arkasındaki firma olan Tether, stabil kripto para konusunda farklı alternatifler üzerinde durmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak, son dönemde adeta Tether sözcüsü gibi davranmaya başlayan ünlü Bitfinex yatırımcısı Zhao Dong, bir web sitesine bazı açıklamalar yaptı ve Tether’in emtia destekli bir stabil kripto para çıkararak, bu alanda riski minimize etmeyi planladığını ifade etti.

Başarılı isim, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, firmanın şu aşamada emtia olarak altın ya da petrol destekli bir stabil kripto para çıkarma amacında olduğunu ifade ederken, Tether’in ise tamamen dolar destekli olduğunu söyledi.

Son dönemde yapılan USDT’lerin karşılığı dolar yok yönündeki açıklamalara tepki gösteren Dong, şunları söyledi:

”Bu dedikodular tamamiyle yanlış. Tether’de USDT rezervleri çok sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. Şu anda toplamda 4 milyar adet USDT var. Bunların da Tether rezervinde 3.35 milyar dolarlık bir karşılığı var. Buna ek olarak kalan 650 milyon dolarlık fonlama ise Bitfinex’te yer alıyor. Bitfinex, bu parayı LEO için aldı ve şu anda LEO çok iyi gidiyor. Bu sebeple onlar da bize bu parayı ödemekte zorlanmazlar. Zaten bu ay bile 100 milyon dolar kar yaptılar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment