Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Polkadot ve Kusama Tabanlı USDT Üretecek

Tether; USDT üretimi için Polkadot ve Kusama ağlarını kullanmaya başlayacağını açıkladı. Halihazırda Ethereum, EOS, Omni, Tron gibi ağlarda faaliyet gösteren Tether’ın, Polkadot ve Kusama’ya ne zaman dahil olacağı açıklanmadı.

Tether, salı günkü duyurusunda Polkadot ve Kusama teknolojisini kullanmaya başlayacağını duyurdu. The Block’un haberine göre şirket başlangıç aşamasında Kusama ağını kullanıyor olacak.

Pek çok blockchain projesi, neredeyse aynı kodu paylaştıkları için Kusama’yı Polkadot’a geçiş yapmadan önce hazırlık yapmak için kullanıyor.

Statemint’in kullanılması muhtemel

Tether’ın, gerekli altyapı henüz oluşturulmadığı için Polkadot ağını ne zaman kullanmaya başlayacağı bilinmiyor. Şirket, Parity Technologies’in geçen ay stablecoin üretimi için tasarladığı Statemint adlı parachain’i kullanmayı planlıyor.

Her biri tekil vaziyette faaliyet gösteren parachainler, hem kendi içlerinde hem harici blockchainler ile bağlantı kurabiliyor. Tether CTO’su Paolo Ardoino, bunun için önce Statemint’in hazır olmasını bekleyeceklerini açıkladı.

Çalışmalar birkaç ay sürebilir

Statemint için yapılan geliştirme çalışmalarının, “birkaç ay sürmesi” bekleniyor. Ardoino, yol haritasının zaman içinde değişebileceğini söyledi.

Şirket, Statemint’i beklemeden Kusama ağında bazı test çalışmaları yapmaya başlayabilir. Toplamda 10 farklı blockchain ile uyumlu çalışan USDT’nin, toplam piyasa değeri 43 milyar doları geçti.

Piyasa değeriyle en büyük 5. kripto para olan Polkadot, yazım sırasında 44,58 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!