Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den Bitcoin Madencilik Şirketi ile 427 Milyon Dolarlık Dev Yapay Zeka Ortaklığı!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether (USDT), Bitcoin madenciliği ve yapay zekanın yanı sıra birçok alanda çalışan şirkete 427 milyon dolarlık stratejik bir yatırım yaptı.

Tether, halihazırda bünyesindeki şirket Damoon üzerinden Bitcoin (BTC) madencisi ve bulut veri sağlayıcısı Almanya merkezli Northern Data Group’a (NB2) stratejik yatırım yaparak ortaklık kurdu. Yatırım kapsamında Tether, Damoon Designated Activity aracılığıyla 427 milyon dolar değerinde 10.000 adet Nvidia H100 işlemcisi satın alındı.

Yapılan satın alma ve anlaşma kapsamında Tether, Northern Data’nın hisselerinin %20’sini de kendi bilançosuna katmış oldu.

Satın alınan işlemciler Northern Data’nın bulut hizmeti Taiga Cloud hizmetleri sayesinde dağıtılacak ve planlamaya göre 2023 yılının dördüncü çeyreğinde müşteri erişimine sunulacak. Yatırımın yapay zeka, iletişim ve bulut veri depolama alanlarında çığır açabilecek yenilikleri beraberinde getirmesi amaçlanıyor. İşlemcilerin özellikle yenilikçi yapay zeka girişimlerine kiralanması planlanıyor.

Tether tarafından yapılan resmi açıklamada atılan bu adımın gelişmekte olan teknolojileri takip etme noktasında önemli bir karar olduğu belirtildi:

Dünya, blockchain, Generative AI ve bilimsel araştırmalar da dahil olmak üzere teknolojik ilerlemelerin getirdiği sınırsız fırsatları beklerken, Northern Data Group gerçek bir öncü olarak ortaya çıkıyor. Bu yatırım, gelişmekte olan teknolojiyi destekleme kararlılığını göstermesi bakımından Tether için büyük önem taşımaktadır. Bu yatırımlar yalnızca inovasyonu kucaklamakla kalmıyor, aynı zamanda her iki şirketin de müşterilerinin çıkarlarını koruyarak sorumlu finansal yönetim konusundaki kararlılığını destekliyor. Birlikte, dünya çapında topluluklara fayda sağlayan erişilebilir çözümler geliştirmeyi amaçlıyorlar.

Northern Data, ağustos ayında Damoon Designated Activity’nin %70‘lik hissesini satın almıştı. Tether bu yıl Güney Amerika’daki Bitcoin madencilik operasyonlarına ve Gürcistan’daki bir kripto para ödeme şirketine de yatırım yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!