Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den Yeni Açıklama: Rezervlerimiz Yüzde Yüz Dolar Destekli

Dünyanın en büyük stabil kripto parası olan USDT’nin arkasındaki şirket olan Tether, yaptığı açıklamada, USDT rezervlerinin tamamının dolar ile destekli olduğunu duyurdu.

Daha önce bu konu ile ilgili olarak birçok suçlamaya maruz kalan ve bir dönem yaptığı açıklamada USDT rezervlerinin sadece yüzde 73’ünün dolar karşılığı olduğunu açıklayan firma, buna karşın şu anda tüm USDT’lerin bir dolar cinsi karşılığı olduğunu vurguladı.

Tether’in ilk olarak bu sorunlar ile karşı karşıya kaldığı dönemde piyasada 2.8 milyar adet USDT tokeni vardı ancak şirketin hesabında 2.1 milyar dolarlık bir kaynak yer alıyordu.

Daha sonra Tether bir bağımsız denetçi şirketi ile anlaşacağını ve rutin aralıklar ile raporlar yayınlayacağını ifade etse de, bu durum an itibariyle gerçeğe dönüşmüş değil.

Tether’in şeffaflık ile ilgili hazırladığı sayfada, şirketin şu anda 4.6 milyar dolarlık bir kaynağı olduğu ifade ediliyor. Bu kaynağın 44 milyon dolarının Euro ve 3.3 milyon dolarının da Çin Renminbi’si olduğu belirtiliyor.

Buna karşın sirkülasyonda da hemen hemen aynı miktarda USDT tokeni bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment