Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos Ana Ağdan Kısa Süre Sonra Bitfinex’de Listelendi!

İsviçre merkezli kripto para birimi projesi Tezos Foundation14 Eylül tarihinde kendi resmi Twitter hesabından yaptığı bir duyuru ile, uzun süredir beklenilen ana ağını Pazartesi günü piyasaya süreceğini açıklamış ve geçtiğimiz pazartesi günü Ana Ağın kapılarını açmıştı. Söz konusu gelişme bir yıldan uzun süredir beklendiği için, fiyatlarda da aynı oranda artış yaptı ve Tezos aynı gün içerisinde %30’a yakın bir artış yaşadı.

Tezos ağının bu kadar geç çıkma sebebi ise temel olarak Kathleen ve Arthur Breitman isimli ortakların arasında çıkan çıkar çatışması olmuştu. Geçtiğimiz 17 Eylül tarihinde ise, önde gelen kripto para borsalarının API’lerini kontrol eden ve yeni bir koin listelenmesi olduğunda bunu belirten bir bot uygulama, Twitter üzerinden yaptığı bir duyuruda Bitfinex borsasında yeni bir XTZ listelenmesi gördüğünü vurguladı.

Haberin yayılmasından sonra Tezos ciddi bir satış gördü ve daha sonra da Bitfinex resmi listeleme ve parite açıklamasını yaptı:

İlk olarak USD ve BTC paritelerine sahip olan Tezos, Bitfinex kripto para borsasından yapılan açıklamaya göre, ”likidite  geliştikçe, kademeli olarak P2P fonlaması ve marj ticareti” gibi hizmetler de sunmaya başlayacak.

XTZ fiyatı söz konusu gelişmeden sonra 1.67 dolardan 1.43 dolara kadar düşüş yaşadı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment